Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 September 2014
Artikel delen

‘Nederlanders nauwelijks ge

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking is niet geïnteresseerd in de Google Glass-bril. Dit meldt onderzoeksbureau Multiscope op basis van een enquête gehouden onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. Daarvan geeft 83 procent aan niet geïnteresseerd te zijn in de speciale bril van Google, waarmee bijvoorbeeld foto’s gemaakt kunnen worden of e-mails zijn te lezen.

  De naamsbekendheid van Google Glass is wel hoog. Vier van de vijf respondenten zegt er wel eens van gehoord te hebben en iets minder dan twee derde meent te weten wat het precies is. Dat er desondanks weinig interesse zou zijn, heeft volgens Multiscope meerdere redenen.

  Privacy

  Respondenten zouden geen behoefte aan Glass hebben, de bril te afleidend of gevaarlijk vinden of bijvoorbeeld geen bril willen dragen. Ook maakt 41 procent zich zorgen over de eigen privacy. 75 procent van alle respondenten geeft bovendien aan niet uit te kijken naar het gebruik van Google Glass door anderen.

  63 procent is bang dat hun privacy in het geding komt omdat Glass-bezitters ongemerkt foto’s of video’s zouden kunnen maken. Een grote meerderheid, 80 procent, wil het sowieso weten wanneer zij op beeld vastgelegd worden. 40 procent van de respondenten vinden het dragen van een Glass-bril reden genoeg ook een reden om iemand te weren van openbare ruimtes. Het is overigens wel altijd zichtbaar wanneer Glass is ingeschakeld. Welke taak er wordt verricht is voor de omstanders niet duidelijk.

  Nog niet te koop

  Van de 17 procent die wel geïnteresseerd is in Google Glass, zou 8 procent er binnen zes maanden een willen kopen. Google verkoopt de bril echter nog niet in Nederland, enkel in de Verenigde Staten en sinds juni ook in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend vanaf wanneer de bril in Nederland of andere regio’s beschikbaar is.

  De geïnteresseerde respondenten noemen vooral de navigatiemogelijkheden van Google Glass als een interessante functie. Die worden door 51 procent gewaardeerd, gevolgd door 40 procent voor het maken en bekijken van foto’s en 38 procent voor video’s schieten. 19 procent geeft aan Google Glass ook te willen gebruiken voor het versturen van e-mail. 16 procent heeft interesse om met de bril social media-apps bij te houden.

  Multiscope meldt dat de respondenten na een algemene omschrijving van Google Glass 100 tot 130 euro over zouden hebben voor het product. Amerikanen of Britten die nu al een exemplaar willen aanschaffen, betalen daar respectievelijk 1.500 dollar of 1.000 pond voor. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS