Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 June 2009
Artikel delen

Nederlands eerste ?Connected Class Room?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Petrus Canisius College (Alkmaar en omstreken) heeft de deuren van Nederlands eerste “Connected Class Room” geopend. Dit is een initiatief van het Petrus Canisius College en Dell, die de nieuwste technologieën voor het klaslokaal beschikbaar heeft gesteld. Het initiatief heeft als doel om scholieren toegang tot hedendaagse informatiebronnen te bieden en vormen van onderwijs te ontwikkelen die passen bij de behoeftes en mogelijkheden van de 21ste eeuw.

  Het project bij het Petrus Canisius College is de spits van onderzoek naar eigentijdse vormen van onderwijs. Onder meer dient de Connected Classroom ook als ‘showcase’ voor andere schoolbesturen die willen ervaren wat een dergelijk initiatief voor hen kan betekenen.

  De Connected Class Room is voorzien van moderne Dell-netbooks, een digitale white board en flexible desktops voor alle dagelijkse taken als schrijven, communiceren en onderzoeken. Bovendien zijn de systemen uitgerust met speciale software voor digitale examens en verkiezingen.

  “Wij zijn erg verheugd over dit engagement van Dell“, zei Anita Swenneker, directeur van  PCC-vestiging Het Lyceum. “Wij beschouwen dit project als ‘work in progress’. Er is nog geen enigheid onder deskundigen hoe moderne technologieën het best kunnen worden ingezet voor het onderwijs. Tijdens dit project verwachten wij nieuwe vormen van onderwijs te proeven en nieuwe pedagogische inzichten op te doen. Met de mogelijkheden van de Connected Classroom lopen wij vooraan in de ontwikkeling van hedendaagse vormen van onderwijs. Door gebruik te maken van software voor digitale verkiezingen zijn wij daarnaast ook een vaandeldrager bij ontwikkelingen voor hedendaagse vormen van democratie. Onze leerlingen kijken er al naar uit om in de Connected Classroom aan de slag te gaan.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS