Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 June 2008
Artikel delen

Nederlandse en Amerikaanse tieners treden samen op via Second Life

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Aanstaande donderdag, 26 juni, zullen tieners uit Nederland en Amerika de resultaten presenteren van het culturele uitwisselingsprogramma Kids Connect. Dit project, geïnitieerd door het Creative Learning Lab van Waag Society, vindt plaats in en rond de virtuele wereld Second Life. Twee weken lang hebben leerlingen van het IVKO College Amsterdam samengewerkt met tieners uit Tampa Bay, Florida (VS) in hun ‘Desert of the Real’ in Second Life.

   

  Theater- en dansperformances

  In Second Life hebben de leerlingen via hun avatars* en in ‘real live’ (via videostreams en voicechats) samen verhalen bedacht, personages uitgewerkt, ruimtes en bouwwerken geprogrammeerd en vooral samen opgetreden in theater- en dansperformances. Ze gebruikten hiervoor de programmeerbare, sociale omgeving, het Second Life Kids Connect eiland en KeyWorx videostreams.

  Om dit goed te laten verlopen, volgden de jongeren workshops op het gebied van theater, storytelling en programmeren en werden ze begeleid door kunstenaars, programmeurs, rap-artiesten en theatermakers uit Nederland en Amerika.

  Online interculturele kennismaking
  Naast de creatieve ontmoetingen en optredens hebben de jongeren online discussies gevoerd over thema’s die hen in beide landen binden: over straatcultuur, identiteit, discriminatie, de ‘war on terror’ en de beleving van ‘real vs not real’.

  Live stream

  Het resultaat van de virtuele kennismaking, een aansprekend eindoptreden, is donderdagmiddag voor publiek te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het optreden kan ook worden gevolgd via een live stream op internet (http://www.kidzconnect.org/shows/).

  Leermethoden die passen bij jongeren
  Het Creative Learning Lab, dat richt zich op het stimuleren van creatieve technologie in het onderwijs, heeft met dit project als doel nieuwe leermethoden te ontwikkelen voor cross culturele samenwerking, waarbij op innovatieve wijze gebruik wordt gemaakt van creatieve technologie

  "Jongeren hyven, bloggen, gamen en msn-en. Ze ‘surfen op de toppen van de nieuwste technologie’ en voelen zich uitstekend thuis in onze moderne maatschappij vol nieuwe media" , aldus Rinske Hordijk, Programmaleider van Creative Learning Lab. "Binnen het onderwijs en in de educatieve cultuursector liggen dan ook volop kansen om inspirerende nieuwe vormen van onderwijs te ontwikkelen. In verschillende projecten onderzoeken wij de mogelijkheden deze kansen optimaal te benutten."

  Partners

  Het project Kids Connect is tot stand gekomen in een samenwerking van Creative Learning Lab, Tanja den Broeder, Jeroen Frans, Zoomlab en Tampa Bay Performing Arts Centre, Flordia. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

  Meer informatie: http://www.creativelearninglab.org/ en http://www.waag.org/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS