Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 February 2015
Artikel delen

Nederlandse KinderTube gaat wereldwijd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Via de online kinderfilmpjes website en APP kindertube.nl kunnen kinderen veilig kinderfilmpjes kijken. Elk kinderfilmpje wordt gecontroleerd op kindvriendelijkheid. Na lancering van KinderTube in Nederland werd de website en APP in razendsnel tempo populair bij peuters, kleuters en ouders. Elke dag worden er meer dan 500.000 kinderfilmpjes bekeken en bezoeken 800.000 kinderen elke maand KinderTube.

  KinderTube ook success in Amerika en Engeland

  De Nederlandse makers van www.kindertube.nl lanceerden 6 maanden geleden ToddlerTube voor de Engels sprekende peuters en kleuters. De Amerikaanse variant Toddlertube.com en Engelse variant ToddlerTube.co.uk werden in enkele maanden een succes.

  KinderTube lanceert Wereldwijd

  In naart zal de Duitse variant van KinderTube beschikbaar worden voor de Duitse peuters en kleuters. Daarna zal kinderTube beschikbaar worden gemaakt in meerdere talen zoals Frans, Italiaans, Spaans en Portugees.

  Educatief voor Peuters en Kleuters

  Door de makkelijke layout en ontwerp kunnen peuters en kleuters makkelijk zelf een kinderfilmpje kijken. Hierdoor leren kinderen om te gaan met een computer en tablet. Op kindertube staan honderden leerzame filmpjes voor peuters en kleuters zoals het leren herkennen van vormen, letters, kleuren en nummers. Ook leren kinderen via de filmpjes samen te spelen, zindelijk te worden, en seizoenen te begrijpen.

  Gemaakt door ouders

  KinderTube is gemaakt door een vader en moeder van twee kleuters Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt, vaak werden er ongewenste film-suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo kwamen ze een Dora filmpje tegen met een grove voice-over. Niet veel later werd Kindertube geboren.

  Jeugdsentiment

  In de categorie 'vroeger' staan tekenfilms van vroeger zoals Tik Tak, Plons de kikker, Vrouwtje Theelepel, De sneeuwpop Bouli en Bolke de Beer. Oude tijden herleven met deze oude tekenfilms uit de jaren 80 en 90. Ouders kunnen hiermee herinneringen ophalen en hun kinderen laten zien waar ze vroeger naar keken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS