Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 September 2014
Artikel delen

Neelie Kroes heet 200 kinderen welkom bij landelijk programmeer event Devoxx4Kids

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kinderen en programmeren

  Neelie Kroes is als Europees Commissaris belast met de portefeuille Digitale Agenda. De Eurocommissaris pleit er ook voor dat kinderen van jongs af aan op school leren om te programmeren. “Het is fun, het is de nieuwe manier om te schrijven en het is de nieuwe manier om woorden naar anderen te brengen en omgekeerd,” vindt ze. En met de juiste educatie, – wie weet krijgen we binnenkort zo onze ‘eigen’ Steve Jobs of Bill Gates!

  Devoxx4Kids

  Devoxx4Kids organiseert wereldwijd events met als doel tieners meer creatief te laten zijn met computers en ze kennis te laten maken met programmeren op een manier die leerzaam is en fun! Aan het einde van de dag hebben de deelnemende kinderen hun eigen game ontwikkeld of robot (om)gebouwd.

  20 september: Landelijke Devoxx4Kids dag in Amsterdam

  Het grootste programmeer event voor kinderen vindt zaterdag 20 september plaats op de Universiteit van Amsterdam. In samenwerking met UvA, ING, NLJUG en JPoint wordt de Devoxx4Kids NL dag georganiseerd en zijn 200 kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar welkom. Op deze dag vliegen er drones rond en zijn er NAO robots aanwezig. Voor de deelnemende kinderen staan laptops klaar om hun eigen game te ontwikkelen of robot te programmeren.

  Voor meer informatie: http://www.devoxx4kids.org/nederland/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS