Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 June 2009
Artikel delen

Negen nieuwe Muiswerkprogramma’s

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Speciaal voor het vmbo, havo en vwo introduceert Muiswerk Educatief een volledig digitale en interactieve set oefenprogramma’s. De set bestaat uit negen Muiswerkprogramma’s voor (werkwoord)spelling, grammatica en lezen, die diagnostische toetsen en oefeningen bevatten. De stof wordt uitgelegd in duidelijk voorgelezen uitlegschermen.

  Onderzoek van de raad voor het voortgezet onderwijs liet deze week zien dat 40% van de scholen de boekenkosten omlaag bracht, onder andere door het inzetten van goede computerprogramma’s. Veel scholen kijken dan ook naar de programma’s van Muiswerk Educatief. Omdat eerdere ervaringen met de losse modules in het vo zeer positief zijn, biedt de uitgever nu een totaalbundel voor Nederlands aan. De prijs van de negen programma’s samen kan zelfs uitkomen onder de 5,- euro per leerling per jaar (afhankelijk van licentievorm en aantallen).

  Uniek aan de taalprogramma’s is het verantwoord differentiëren: elke leerling werkt zelfstandig aan de onderwerpen waarin hij extra oefening nodig heeft. De programma’s brengen de lesstof in kleine stapjes, laten leerlingen de stof vooral zelf toepassen in veel verschillende oefenvormen en reageren elke keer met gerichte feedback. De docent bewaakt de voortgang aan de hand van de overzichtelijke rapporten.

  Meer informatie, zie: www.muiswerk.nl/taalvoorvo

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS