Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 September 2011
Artikel delen

NHL Hogeschool wil met situationele games ongelukken voorkomen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  NHL Hogeschool uit Leeuwarden doet onderzoek naar de effectiviteit van een nieuw type game om het aantal ongelukken op de werkvloer te verminderen. De hogeschool speelt hiermee in op een actuele vraag uit het bedrijfsleven.

  Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling van situationele games (sitgames) voor bedrijven. Sitgames gaan verder dan de traditionele gametypes. Waar traditionele spellen veelal een vaste lineaire verhaallijn volgen, wordt de verhaallijn in een sitgame bepaald door de werkelijke situatie waarin de speler zich bevindt. De locatie van de speler is van invloed, maar ook gebeurtenissen zoals vallend materiaal, druk verkeer of de aanwezigheid van een collega.

  NHL Hogeschool onderzoekt hoe sitgames effectief kunnen worden ingezet. Daarvoor worden demoapplicaties voor smartphones of tablets ontwikkeld en een methode om ze in de praktijk te brengen. Een onderzoeksprotocol moet de haalbaarheid en effectiviteit van de methode vaststellen. Het onderzoek concentreert zich op de bewustwording van veilig werkgedrag binnen technisch, ambachtelijke werkomgevingen met medewerkers in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar.

  Meerdere bedrijven gaven aan behoefte te hebben aan nieuwe leermethodes om veiligheidsrisico

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS