Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 March 2018
Artikel delen

Niet direct boetes voor scholen die niet voldoen aan de privacywet avg

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf 25 mei geldt de nieuwe privacywet, de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG). Scholen hoeven echter niet bang te zijn dat zij meteen een forse boete aan de broek krijgen als zij op die datum nog niet aan alle eisen voldoen. Dat zegt minister Dekker van Rechtsbescherming. Dit meldt FD.

  Alle organisaties, dus ook scholen, moeten vanaf 25 mei aan nieuwe strengere regels voldoen om persoonsgegevens te beschermen tegen oneigenlijk gebruik. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat toezien op de uitvoering van de privacywet en kondigde forse boetes aan voor instanties die in gebreke blijven: tot 20 miljoen euro of 4 procent van de groepsjaaromzet.

  De Tweede Kamer maakt zich zorgen over kleinere organisaties, zoals scholen. De Kamer vreest dat zij nog onvoldoende voorbereid zijn op de nieuwe privacywet. Minister Dekker beloofde in antwoord op vragen van de Kamer dat de AP niet direct boetes zal uitdelen. De AP is echter een onafhankelijke organisatie dus Dekker kan niets afdwingen. Volgens Dekker heeft voorzitter Aleid Wolfsen van de AP hem echter verzekerd dat in de eerste maanden van de privacywet de nadruk zal liggen op voorlichting en "niet op beboeten als de welwillendheid er is om aan de regels te voldoen".

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS