Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 August 2015
Artikel delen

Nieuw lab van TU Eindhoven gaat werken aan wifi met 1Tbit/s

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De TU/e heeft een onderzoekslab geopend, waar onderzoekers onder meer gaan werken aan wifi die snelheden moet bieden van 1Tbit/s. Ook gaat het lab werken aan kleine sensors, die hun stroom moeten halen uit draadloze signalen.

  Het doel is om de wifi-standaard die signalen met 1Tbit/s kan doorgeven in 2020 ontwikkeld te hebben,schrijft de TU/e. Momenteel is de snelste wifi-standaard 802.11ac, die snelheden kan behalen tot 1,3Gbit/s. De nieuwe standaard moet dus snelheden bieden die 750 keer hoger liggen.

  Het nieuw te openen onderzoekslab gaat ook werken aan draadloze sensors die geen stroom nodig hebben, maar kunnen opladen via radiogolven. Daarvoor moeten die sensors zuinig werken, omdat de hoeveelheid stroom die apparaten kunnen halen uit radiosignalen beperkt is. Het derde onderzoeksveld is terahertz-technologie, apparaten die werken met een biljoen trillingen per seconde voor medische technologie en wapendetectie.

  De TU/e schermt het lab af met ramen die licht doorlaten, maar elektromagnetische straling blokkeren. Ook moet de temperatuur in het lab altijd constant zijn, terwijl er nagenoeg geen statische elektriciteit moet zijn. Dit moet betrouwbare metingen opleveren.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS