Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 February 2009
Artikel delen

Nieuw platform voor het onderwijs: ED*IT

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, een van de makers van Teleblik, zoekt ‘testpiloten’ voor een nieuw en innovatief online platform voor het onderwijs: ED*IT. Aan dit platform werken meer dan tien (erfgoed)instellingen mee.

  Vanaf komend schooljaar is ED*IT beschikbaar voor het onderwijs. Op www.ed-it.nu kunnen docenten zich vrijblijvend aanmelden als ‘testpiloot’. ED*IT ontsluit een enorme schat aan video’s, foto’s en achtergrondartikelen uit de collecties van archieven en musea zoals het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Nationaal Archief.

  Docenten en leerlingen kunnen geschreven bronnen, filmpjes, televisieprogramma’s en foto’s online bekijken en gebruiken in werkstukken, tijdlijnen, presentaties en digitale lessen. Ook kunnen ze eigen content toevoegen. De gemaakte lessen kunnen gedeeld worden met andere docenten zodat er een grote online collectie lesmateriaal ontstaat.
   
  Vanaf 1 september 2009 is ED*IT beschikbaar voor alle scholen. Maar al vanaf mei kunnen docenten werken met de ED*IT bèta-versie, waarmee zij de talloze mogelijkheden van het platform kunnen uitproberen en waar nodig helpen verbeteren. Voor meer informatie en om zich vrijblijvend aan te melden voor de bèta-versie kunnen geïnteresseerden terecht op de speciale website: www.ed-it.nu

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS