Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 October 2010
Artikel delen

Nieuwe huiswerkmodule Coach&Coach betrekt ouders bij lessen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Leerlingen coachen een profvoetballer in spe door hem te helpen in het maken van gezonde keuzes. Op deze manier leren zij nadenken over hun eigen gezondheid en levensstijl. Dat is het idee achter Coach & Coach, het nieuwe online lesmateriaal, ontwikkeld door TinQwise in samenwerking met het Trimbos-instituut, het Voedingscentrum en het gezondheidsinstituut NIGZ.

  Het verhaal gaat over Tommy, die ervan droomt om profvoetballer te worden. In het verwezenlijken van die droom helpt de leerling Tommy bij het maken van gezonde keuzes. Zo krijgt de leerling spelenderwijs zelf ook inzicht in een gezonde leefstijl. Vernieuwend is dat leerlingen samen met hun vader aan de slag gaan om de opdrachten uit te voeren.

  De leerling en vader doorlopen samen www.coachencoach.nl en doen daar allerlei testjes, quizen en actieve opdrachten. Achter de computer, maar ook in en om het huis! De module bestaat uit drie afleveringen die als huiswerkopdrachten ingezet kunnen worden. Het materiaal is een aanvulling op bestaande lesmethodes, zoals

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS