Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 May 2014
Artikel delen

Nieuwe

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Chronisch of langdurig zieke leerlingen die eindexamen doen, moeten daar net zo goed op voorbereid kunnen zijn als hun klasgenoten. Dat betekent lessen blijven volgen en contact houden met de klas. Die mogelijkheid is er dankzij KPN KlasseContact en de KPN Klasgenoot: een innovatief en interactief apparaat met 4G-verbinding, waarmee de leerling in beeld en geluid verbonden blijft met klasgenoten en leerkrachten.   

  De examenperiode is inmiddels bijna voor alle eindexamenleerlingen afgelopen. Een periode met stress bij leerlingen en ouders. Dat geldt zeker ook voor die leerlingen die vanwege ziekte eigenlijk langdurig niet naar school kunnen. Met behulp van KlasseContact heeft een aantal van hen zich in de afgelopen periode toch zo goed mogelijk voorbereid op de eindexamens door in contact te blijven met hun klas en leerkracht. Met dit contact hopen zij de leerachterstand te beperken, en doen ze hun uiterste best om, ondanks hun ziekte, toch dat belangrijke diploma te halen.

  De leerling kan vanachter de KlasseContact-laptop thuis of in het ziekenhuis actief deelnemen aan de lessen. In de klas staat een KPN Klasgenoot, een ICT-set waarmee een beeld- en geluidsverbinding kan worden gemaakt tussen de school en de leerling. De Klasgenoot is uitgerust met een 360 graden-camera en een beeldscherm (touchscreen), zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn. Voor het geluid zijn op de Klasgenoot een microfoon en speakers geïnstalleerd. De leerling is zo toch aanwezig in de klas en volgt, zo veel als mogelijk, onderwijs, net als zijn of haar klasgenoten.

  Eindexamenkandidaten

  Mede dankzij het gebruik van de Klasgenoot en onder begeleiding van consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) neemt ook dit jaar een aantal langdurig zieke leerlingen deel aan de eindexamens. “Niet voor alle zieke leerlingen is het, door hun fysieke gesteldheid, mogelijk om mee te doen aan het eindexamen, maar elk jaar zijn er weer jongens en meisjes die met een enorm doorzettingsvermogen en een steuntje in de rug van KlasseContact hun examen halen”, zegt Annemarie Kaptein van EDventure. Dit jaar zijn er dertien leerlingen die met behulp van KlasseContact meedoen aan de eindexamens vmbo, havo en vwo.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS