Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 January 2009
Artikel delen

Nieuwe nascholingssite ZoekSO.nl

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het huidige nascholingsaanbod telt honderden opleidingen, cursussen en conferenties. Voor leraren, ondersteunend personeel of managers is dat aanbod onoverzichtelijk. De nieuwe website www.zoekso.nl maakt het vanaf half maart mogelijk om in het aanbod te zoeken en te vergelijken.

  Iedere aanbieder van cursussen en opleidingen voor onderwijspersoneel kan in 2009 het eigen aanbod gratis plaatsen. De kracht van ZoekSO zit in de multimediale aanpak samen met het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond. Het Onderwijsblad is het meest gelezen tijdschrift in het onderwijs en besteedt uitgebreid aandacht aan professionalisering van onderwijspersoneel. Zo zal bijvoorbeeld in maart de ZoekSO MASTERGIDS bij het blad verschijnen, waarin speciale aandacht wordt besteed aan masteropleidingen voor het onderwijs.

  Professionalisering van onderwijspersoneel is één van de speerpunten van het beleid van de AOb. Het is volgens de bond een belangrijke sleutel in het aanpakken van het lerarentekort. In 2006 publiceerde de bond het Masterplan Onderwijs, waarin ervoor werd gepleit dat iedere leraar tijdens zijn loopbaan een masteropleiding zou moeten kunnen volgen of promoveren. Rondom het Actieplan Leerkracht heeft de AOb zich samen met de beweging van jonge leerkrachten Groene Golf sterk gemaakt voor de nu al populaire Lerarenbeurs. Bij de laatste cao voortgezet onderwijs heeft de AOb een eigen scholingsbudget voor àl het onderwijspersoneel tot stand gebracht.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS