Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 May 2020
Artikel delen

Nieuwe online methodes voor het nieuwe normaal in het mbo

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Coronacrisis of niet, het onderwijs mag niet stilvallen en moet vooruitkijken. Zeker nu de eerste scholen weer open zijn en het mbo snel zal volgen. En dus heeft Uitgeverij Deviant alles op alles gezet om nieuwe, betekenisvolle en effectieve online methodes voor mbo-studenten aan te kunnen bieden waarmee docenten het nieuwe normaal in het onderwijs kunnen vormgeven. Eigenaarschap, procesgericht leren en studievoortgang zijn sleutelwoorden in dit nieuwe lesmateriaal.  

  Zelfstandig naar vaardigheden toewerken

  Het resultaat van een intensief ontwikkelproces op afstand mag er zijn: een nieuwe compacte online methode Nederlands waarin mbo-studenten op basis van leerdoelen zelfstandig toewerken naar hun examen. Ook ontwikkelen ze taalvaardigheden die goed van pas komen op de werkvloer. Naast deze nieuwe compacte online methode voor Nederlands zijn nu ook een online BOL-variant en twee online methodes voor rekenen beschikbaar. Na de zomervakantie kunnen studenten ook aan de slag met interactieve en afwisselende online methodes voor de vakken burgerschap, Engels en Duits.

  Online samenwerken met medestudenten

  De online methodes zijn een uitkomst voor het nieuwe normaal: studenten kunnen op school, thuis of op elke andere plek met een internetverbinding gericht aan hun leerdoelen werken. Ze zijn daarbij niet enkel afhankelijk van de docent en kunnen elkaar op basis van peerfeedback verder helpen. De student krijgt ook veel mogelijkheden zelf te testen welke leerdoelen hij al beheerst. Docenten kunnen feedback geven op ingeleverd werk en met een handige planningstool kan de docent verantwoord leerroutes op maat klaarzetten.

  Overweldigende reacties

  Deze nieuwe generatie online lesmethodes is tijdens de coronacrisis op grote schaal ingezet om afstandsonderwijs goed in te vullen. Scholen kunnen kosteloos licenties aanvragen en  het lesmateriaal tot het einde van het schooljaar gratis inzetten. De reacties van docenten en studenten op het lesmateriaal zijn overweldigend.

  Opvallend is de reactie van studenten over het lesmateriaal: “Ik vind het erg fijn dat je je antwoorden na de eerste keer nakijken nog kan verbeteren. Hierdoor weet ik precies wat ik fout gedaan heb en wat ik de volgende keer anders moet doen.” En ook docenten reageren enthousiast: “Studenten geven elkaar feedback en ik hoef niet alles zelf te checken.”

  Ook aan de slag?

  Docenten die ons online lesmateriaal willen ervaren kunnen tot 1 juni gratis licenties aanvragen via www.uitgeverij-deviant.nl/afstandsonderwijs-corona. Deze licenties zijn tot het einde van het schooljaar geldig.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS