Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 October 2010
Artikel delen

Nieuwe trainingslijn digitale schoolborden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Van Buurt boek start vanaf vandaag met de uitgave van de eerste in een reeks trainingsboeken over het digitale schoolbord. Tegelijkertijd gaat een webportaal in de lucht met achtergrondinformatie en verwijzingen naar zelfstudiemateriaal, genaamd EHDO. Dat staat voor: Echte Hulp Digitaal Onderwijs. Deze keer gaat het niet om een handleiding in het gebruik van het schoolbord zelf maar over de didactische toepassing ervan.

  Het trainingsmateriaal is geschikt voor iedereen die met een digitaal schoolbord werkt of dat wil gaan doen. Nog amper gestart stromen de opdrachten nu al binnen.

  Met het uitbrengen van de trainingslijn komt de uitgever tegemoet aan de roep om deskundigheidsbevordering in het gebruik van digitale schoolborden. Arjan Hietkamp, uitgeefmanager bij Van Buurt: “Er zijn veel trainingen over de bediening maar weinig over de didactische toepassingen. De scholen en opleiders zoeken naar antwoorden terwijl de leveranciers die niet hebben. Er was gewoon bitter weinig op dit gebied terwijl de ontwikkelingen voortdenderen.”

  Van Buurt werkt voor de ontwikkeling van dit materiaal samen met ICT-dienstverlener Handshakers. Naast het schrijven van de teksten zorgen zij tevens voor begeleidende workshops. Volgens Hietkamp merkte ook Handshakers dit kennisgat, ook bij degenen die moeten beslissen over de aanschaf van nieuwe hardware en de eindverantwoordelijke voor de onderwijskwaliteit. “Men realiseert zich niet dat niet alleen de prijs van de aanschaf meetelt maar ook de benodigde deskundigheidsbevordering. Alleen zo kun je de aanschaf immers laten renderen!”

  Hietkamp: “Het boek, de workshops en het webportal vullen elkaar aan, hoewel ze ook los te gebruiken zijn. Wel is de website erg ondersteunend. Behalve contact met andere studenten en een hoop extra tips en trucs kun je jezelf daar ook testen en online bijhouden wat de vorderingen zijn”.

  De uitgeverij is van plan het komende jaar nog meer delen uit deze reeks trainingsboeken uit te brengen, zowel voor beginners als gevorderden. Eerst is gekozen voor de meest gangbare typen digiborden die gebruikt worden. In een later stadium komen de minder gangbare borden en een verdieping op het huidige materiaal aan bod. “Ons doel is om uiteindelijk genoeg te hebben om elke docent uit welke onderwijssoort dan ook met welk digibord dan ook van dienst te kunnen zijn.”

  Echte Hulp Digitaal Onderwijs webportal: www.ehdo.nl

  De omschreven competenties zijn individueel te volgen en af te vinken op de website www.ehdo.nl.
  Meer dan prettig ervaren gebruikers de toegang tot lesbronnen, voorbeeld materiaal, het forum, leerobjecten en competentiegericht beeldmateriaal dat via de website ontsloten kan worden.

  Om een indruk te krijgen van het aanbod is een demo beschikbaar op: www.ehdo.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS