Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 September 2010
Artikel delen

Nieuwe website CloudTools hulp bij softwarekeuze

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De vandaag gelanceerde website www.CloudTools.nl publiceert – in voor iedereen leesbare taal- reviews, dossiers en interviews over online bedrijfssoftware, ook wel Software as a Service (SaaS) genoemd. SaaS is een vorm van Cloud Computing. In plaats van lokaal software te installeren en gebruiken, wordt dit bij Cloud Computing in een extern datacenter gedaan.

  De programma’s zijn via internet met een webbrowser vanaf iedere locatie bereikbaar. Met een abonnement wordt toegang gekocht voor een bepaalde tijd en een aantal gebruikers. De aanbieder van de software zorgt voor de installatie, het onderhoud en de back-ups.

  Hard groeiende markt
  Online software wordt inmiddels veel toegepast en het gebruik ervan zal substantieel groeien. Een recente studie van Amerikaans marktonderzoeker IDC toont aan dat de markt voor online software in vier jaar tijd met 300% zal groeien. In 2014 zal meer dan een derde van alle nieuwe zakelijke software als Software as a Service worden aangeschaft.

  Online software biedt diverse voordelen
  Reinier Willems, initiatiefnemer, is CloudTools gestart omdat hij door zijn achtergrond in operations management al snel de voordelen van online software zag: “Bedrijven kunnen met SaaS schaalbaarder ondernemen en besparen op investeringen en IT-resources. Ze hoeven geen bulklicenties en extra hardware aan te schaffen en te onderhouden. Daarnaast biedt SaaS allerlei nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Medewerkers kunnen vanaf iedere locatie en elk apparaat met een webbrowser gebruikmaken van programma’s en informatie delen met collega’s. CloudTools heeft als missie om haar bezoekers te helpen met kwalitatieve en inhoudelijke informatie om daarmee tot een overwogen en afgemeten aankoopbeslissing van een SaaS-product te komen.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS