Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 November 2017
Artikel delen

Nieuwe website over gamen in begrijpelijke taal

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wanneer jouw kind het over BRB heeft, denk jij dan dat hij een nieuwe sandwich bedoelt? En wanneer zij het heeft over een vette Clutch, ze een fancy handtas bedoelt? Begin jij je zorgen te maken als jouw kind over Feeden spreekt? Dan is het tijd jouw gamekennis bij te spijkeren! Watspeeltmijnkind is een volledig onafhankelijke en dus objectieve website die ouders informatie biedt over videogames en gaming in begrijpelijke taal. 

  Ouders, kinderen en games

  Maar liefst 87% van de basisschoolleerlingen en 68% van de scholieren in het voorgezet onderwijs speelt weleens een videogame*. In de praktijk blijken ouders echter weinig te weten over deze hobby of zorgen te hebben over het gamegedrag van hun kinderen. Dat is jammer omdat je er juist samen met je kind ook veel plezier aan kunt beleven. Het Trimbos instituut adviseert ouders zich goed te verdiepen in het gamegedrag van hun kinderen, om onder meer overbezorgdheid te voorkomen. Peter Bouwman, eigenaar van GamersNet, speelt hierop in met de nieuwe website Watspeeltmijnkind die toegankelijke en begrijpelijke informatie over gaming biedt. “Als eigenaar van een website voor gamers krijg ik veel vragen van ouders over kinderen en gamen. Voor hen wil ik graag een onafhankelijk platform bieden met informatie en handvatten op basis waarvan ouders zelf een keuze kunnen maken voor hun kinderen”, aldus Peter Bouwman. 

  Wat kan je met watspeeltmijnkind ?

      Gezin game kl.jpg Watspeeltmijnkind bespreekt de nieuwste videogames, legt uit waar bepaalde videogames over gaan, wat de plus- en minpunten ervan zijn voor kinderen en bespreekt de nieuwste trends op gaminggebied zoals de Pokémon GO hype en de verschillen tussen spelcomputers. De website bevat een woordenboek waar je eenvoudig de betekenis van gametermen opzoekt en een gamekiezer waar je als (groot)ouder gemakkelijk een game vindt die past bij de leeftijd en geslacht van jouw (klein)kind, bijvoorbeeld om een cadeau te zoeken voor de feestdagen. ?

   

  Watspeeltmijnkind is dé website voor (groot)ouders die niet dagelijks bezig zijn met games, maar wel meer willen weten over de videogames waar zij hun (klein)kinderen over horen spreken!?

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS