Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 March 2009
Artikel delen

Nieuwe website sense.info

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gisteren heeft staatssecretaris Bussemaker van VWS de nieuwe website www.sense.info gelanceerd, samen met 200 mbo-studenten van ROC Mondriaan in Den Haag. De site biedt jongeren en professionals die met jongeren werken uitgebreide en betrouwbare informatie over seksualiteit en relaties. 

    Op de subsite voor professionals (bereikbaar via de knop onder aan de homepage of via www.sense.info/professionals) kunnen professionals relevante informatie voor hun werkgebied vinden en uitwisselen, zoals tips en kengetallen over seksualiteit en gezondheid. Verder is er het complete ‘Handboek seksualiteit’ te raadplegen. 
     

    De website

    De Sense-website is de digitale kennisbron voor zowel jongeren als professionals. Jongeren vinden er betrouwbare uitleg rond seksualiteit, relaties, hun lijf, anticonceptie en soa. Komen ze er met de info op de site niet uit, dan kunnen ze hun vragen voorleggen via chat of e-mail. Ook is er een telefonische hulplijn: 0900 402 402 0 (kosten 5 cent per minuut). Verder kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar via de site een Sense-spreekuur bij hen in de buurt vinden. 
     
    Spreekuren
    Jongeren kunnen met elke vraag rond seksualiteit, lijf, relaties, etc. gratis en anoniem terecht op het Sense-spreekuur. In de gratis Sense-consulten worden de jongeren op weg geholpen en zo nodig doorverwezen. De spreekuren worden gehouden in heel Nederland op laagdrempelige locaties zoals scholen. De GGD’en en hun regionale partners voeren de spreekuren uit. Speciaal hiervoor getrainde verpleegkundigen doen de consulten. In Den Haag en Delft gaan dit jaar ook twee Sense-spreekuren van start.
     

    Wat is Sense?

    Sense is een samenwerkingsverband van tal van partijen die seksuele gezondheid in Nederland stimuleren. Daarbij is het uitgangspunt: seks is leuk, maar ‘nee’ is ‘nee’. Vier thema’s spelen een centrale rol: respect voor de ander; autonomie over het eigen lichaam; grenzen stellen en weerbaar zijn; voorlichting en hulpverlening.

    www.sense.info

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS