Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 September 2011
Artikel delen

Nieuwe website voor praktijkopleiders van Aequor

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Aequor heeft een nieuwe website ontwikkeld speciaal voor praktijkopleiders, om hen nog beter te kunnen ondersteunen bij het begeleiden van leerlingen:www.doenerscoachen.nl. Deze website geeft antwoorden op vragen over het omgaan met leerlingen en handige hulpmiddelen om leerlingen te begeleiden.

  Dagelijkse praktijk
  Aequor organiseert ook cursussen en coaching over dit thema, en hoopt met deze website nog meer praktijkopleiders te bereiken. Aan de ontwikkeling van de website hebben bedrijfsadviseurs van Aequor en leerbedrijven meegewerkt, waardoor de site sterk is gericht op de dagelijkse beroepspraktijk. Binnen de site wordt verder speciale aandacht besteed aan het begeleiden van leerlingen uit speciale doelgroepen.

  Vraagbaak
  De website is ingedeeld in de zes fasen van het praktijkleren: Elkaar kiezen (leerbedrijf en leerling), eerste werkdag, afspraken maken, begeleiden, beoordelen en evalueren. Er staan filmpjes op met voorbeelden uit de praktijk en praktijkopleiders kunnen meekijken met een collega bij onderwerpen zoals: Waar moet ik op letten in deze fase? Hoe communiceer ik met een lastige leerling? Een zorgleerling helpen, hoe doe ik dat?
  Praktijkopleiders kunnen ook zelf tips uploaden die leerzaam kunnen zijn voor hun collega-begeleiders. Naast tips staan er ook links op de website die verwijzen naar meer informatie. Dit maakt www.doenerscoachen.nl d

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS