Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 January 2010
Artikel delen

Nominaties Gouden @penstaart bekend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De genomineerde kinder-websites voor de Gouden @penstaart 2010 zijn bekend. De nominaties zijn te vinden op www.goudenapenstaart.nl, waar tot 20 januari kan worden gestemd. Stichting Mijn Kind Online roept vooral kinderen op om te gaan stemmen. De prijsuitreiking is op 27 januari 2009, in het Instituut voor Beeld en Geluid. Met de verkiezing voor de Gouden @penstaart wil de stichting Mijn Kind Online niet alleen laten zien wat er voor moois is voor kinderen op internet, maar vooral ook de discussie stimuleren over online kwaliteit, zodat makers van websites worden uitgedaagd om te gaan na te denken overhoe het nog beter kan.

  Een vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld aan de hand van een verzameling criteria voor goede kindersites, die samengevat kunnen worden als: aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid. Op basis hiervan zijn per categorie 5 websites genomineerd. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door het publiek.

  Lespakket
  Mijn Kind Online wil vooral ook stimuleren dat kinderen zelf meepraten over wat een goede website is en waarom. Daarom is ook een gratis lesbrief te downloaden op http://www.goudenapenstaart.nl/voor_scholen voor docenten van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Hiermee kunnen zij eenvoudig een korte, uitdagende les geven waarin kinderen zelf hun oordeel leren formuleren.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS