Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 November 2014
Artikel delen

OBS Anne Frank slimste school van Nederland

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Drie leerlingen van de Leonardoafdeling van OBS Anne Frank hebben gisteren de Mensa SlimmerIQuiz 2014 gewonnen. In de aula van de Universiteit van Amsterdam waren teams van de 22 deelnemende scholen aanwezig om uit te maken wie zich de slimste school van Nederland mocht noemen. Leerlingen Meike Holtz, Max Louw en Quinten Salomons bleken de moeilijke vragen het best te beantwoorden. 

  Dolores Leeuwin (bekend van Klokhuis) vuurde in hoog tempo 25 vragen af op de teams. Zij kregen dan ook kort de tijd om te overleggen en het antwoord op te schrijven. Het team uit Leiden, dat op een speciale afdeling zit voor hoogbegaafden onderwijs, deed dat het beste. De Leidse basisschoolleerlingen verdeelden de taken goed. Ze wisten wie goed was in rekenen, wie in taal en speelden het slim. De jury had daar alle lof voor.

  Het antwoord op de laatste vraag werd gegeven door Professor Robbert Dijkgraaf (bekend van De Wereld Draait Door). Vervolgens gaf hij een gastcollege relativiteitstheorie voor kinderen. Tot slot reikte de professor de prijzen uit en ging met de trotse winnaars op de foto. De SlimmerIQuiz werd dit jaar voor de 2e keer door de Mensa georganiseerd.

  Foto: Max Louw, Meike Holtz en Quinten Salomons kregen uit handen van Robbert Dijkgraaf de prijzen voor het winnen van de Mensa SlimmerIQuiz. (Foto: PR).

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS