Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 December 2009
Artikel delen

OCW moet gegevens bevoegd.nl aanpassen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 4 november lanceerde het ministerie van OCW de site bevoegd.nl. De website geeft percentages van het aantal bevoegde leraren, lesgevende studenten en onbevoegde docenten. Uit reacties van scholen en besturen blijkt dat de gebruikte gegevens een ongenuanceerd, verouderd en dus onjuist beeld van de werkelijkheid geven. De VO-raad heeft het ministerie gevraagd de gegevens op bevoegd.nl aan te passen.

  De reacties ondersteunen de kritiek van de VO-raad op de betrouwbaarheid van de getoonde cijfers. De VO-raad gebruikt de reacties om druk uit te oefenen op het ministerie van OCW om correcte gegevens te ontsluiten. De VO-raad is een groot voorstander van transparantie, maar benadrukt het belang van zorgvuldigheid. Transparantie heeft alleen het gewenste effect als de gegevens genuanceerd en correct zijn.

  Brief
  In een brief aan het ministerie heeft de VO-raad laten weten dat het aan de scholen zelf is om zich aan ouders en andere belanghebbenden te verantwoorden over de mate van bevoegdheid. Ook wil de VO-raad zelf berekeningen kunnen uitvoeren en kunnen beschikken over dezelfde informatie waarover het ministerie beschikt. De VO-raad heeft het ministerie daarom gevraagd deze gegevens zo spoedig mogelijk beschikbaar te stellen.

  Bronnen
  De bronnen waar het ministerie zich op baseert

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS