Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 May 2010
Artikel delen

Oefenen van examens nu ook op smartphone

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bijna 40% van de eindexamenleerlingen is in het bezit van een smartphone. Je zou denken dat dit alleen voor de muziek en de spelletjes is, maar niets is minder waar. De helft van de leerlingen die in het bezit is van een smartphone geeft namelijk aan applicaties te gebruiken om te oefenen voor school.

  Dit blijkt uit een onderzoek van de makers van de Examenbundel, de educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff, onder ruim 550 eindexamenleerlingen. De recessie lijkt overigens weinig invloed te hebben op het aanschafgedrag van de leerlingen want 15% is al in het bezit van een smartphone.
  De makers van de Examenbundel zien mogelijkheden om deze leerlingen een handje te helpen en lanceren een gratis applicatie voor de smartphone: ExamenopMobiel. Met deze applicatie oefenen leerlingen overal en op ieder moment op hun smartphone of iPod Touch voor hun examens. De applicatie bevat oefenexamens voor de niveaus havo en vwo en voor de vakken aardrijkskunde, biologie, economie, Engels, Frans, geschiedenis en scheikunde. ExamenbundelopMobiel is gratis te downloaden vanuit de Apple store en op www.examenbundel.nl. Voor de Iphone is hij vanaf volgende week beschikbaar via de Apple appstore. ThiemeMeulenhoff is hiermee de eerste uitgeverij in Nederland.

  Over Examenbundel
  Sinds dertig jaar bereiden leerlingen zich met Examenbundel voor op het examen. Naast talloze oefenexamens bevat Examenbundel zeer uitgebreide uitwerkingen. Hierdoor krijgen leerlingen inzicht in waarom een antwoord goed of fout is en ontvangen ze vervolgens een individuele leerroute. Er zijn Examenbundels voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, biologie, economie, aardrijkskunde, geschiedenis, M&O, natuurkunde, scheikunde, wiskunde A en wiskunde B. De bundels zijn verkrijgbaar voor vmbo-k(gt), havo en vwo.

  Over Examenbundel.nl
  De website Examenbundel.nl is het platform voor examenkandidaten en biedt een waardevolle aanvulling op de Examenbundel. Leerlingen kunnen er quickscans maken, oefenen met recente examens, vragen stellen aan auteurs en persoonlijk leeradvies ontvangen. Ook kunnen ze chatten met een mental coach die helpt om spanningen onder controle te krijgen. Docenten vinden op Examenbundel.nl de antwoorden op alle oefenexamens uit de Examenbundel en andere tips.

  www.examenbundel.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS