Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 September 2015
Artikel delen

Office 2016 nu officieel beschikbaar voor Windows

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Office 2016 is officieel uitgebracht voor Windows. Het kantoorpakket, met Word, Excel, PowerPoint en andere applicaties, is sinds vandaag uit de bèta-fase gehaald en voor iedereen te downloaden. De software richt zich vooral op online samenwerken.

  Office 2016 was al langer beschikbaar als bèta-versie, maar is nu ook officieel te gebruiken.

  Samenwerken

  Een belangrijke functie in Office 2016 is dat het makkelijker wordt om samen te werken met andere gebruikers. Dat werkt via Office 365, de abonnementsdienst van Microsoft. Documenten worden daarbij opgeslagen op OneDrive, waarbij meerdere gebruikers tegelijkertijd kunnen werken aan een document. Daarvoor moeten beide gebruikers wel een Office 365-abonnement hebben. Het is daarnaast ook mogelijk bestanden op andere (cloud)locaties op te slaan, zoals Dropbox, en het delen met andere gebruikers moet ook simpeler worden.

  Betere zoekfunctie

  Nieuw is ook de zoekfunctie, die een stuk slimmer is dan in voorgaande versies. Daarmee kun je op 'menselijke manier' vragen stellen in de zoekbalk, waarbij je een menselijk antwoord terug moet krijgen.

  Zakelijke functies

  Er zijn daarnaast een hoop functies die zich richten op zakelijke gebruikers, zoals het nieuwe Office 365 Planner. Daarmee wordt het mogelijk om opdrachten in teamverband in te delen en taken te verdelen. Ook OneDrive is daarin veranderd, want in OneDrive for Business zitten die mogelijk ook ingebouwd. Ook de veiligheid van documenten is verbeterd: Je kunt nu artikelen beveiligen met tweestapsverificatie, en is het mogelijk bestanden met een wachtwoord te beveiligen.

  Office 365

  Office 2016 is te downloaden op Windows 10, maar ook op oudere versies als Windows 7 en Windows 8(.1). Dat kan als los programma, maar Office 365-abonnees kunnen het vanuit hun eigen account ook downloaden. Het programma is beschikbaar in 47 talen, waaronder Nederlands. Binnenkort komt Office 2016 ook uit als update voor Office 2013, maar daarover is nu nog niets bekend.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS