Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 August 2012
Artikel delen

Oktober Kennismaand

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Voor het eerst tijdens de Oktober Kennismaand  staat een weekend geheel  in het teken van Wetenschap en Technologie. Op 6 en 7 oktober kunnen jong en oud de fascinerende wereld van wetenschap en technologie ontdekken. Organisaties in heel Nederland openen hun deuren en maken de bezoekers kennis met spannende experimenten en interessante hightechactiviteiten.


     


    Het Weekend van de Wetenschap maakt deel uit van Oktober Kennismaand, het jaarlijkse, landelijke wetenschapsfestival vooralle leeftijden. In de maand kun je in meer dan honderdvijftig organisaties door het hele land boeiende en leerzame ervaringen opdoen. Meet je eigen radioactiviteit bij COVRA in Nieuwdorp (Zeeland), ontdek een vals kunstwerk met uv-licht bij Teylers Museum in Haarlem, of zie in InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven hoe olympische zwemmers hun zwemprestaties verbeteren met hulp van wetenschappelijke camera-analyses.


     


    Gesloten deuren gaan open


    Wetenschap en technologie zijn overal en spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Wie het lichtknopje indrukt, staat er niet bij stil dat bij EPZ in Borssele 450 mensen dagelijks bezig zijn met de productie van elektriciteit en de ontwikkeling van nieuwe technologie. En ook op allerlei andere gebieden zijn onderzoekers, R&D-afdelingen en whizzkids continu op zoek naar slimme, innovatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in onze samenleving. Vaak werken zij achter gesloten deuren. Wie benieuwd is wat er gebeurt in onderzoeksinstellingen, science centra, bedrijven, sterrenwachten en musea heeft tijdens Oktober Kennismaand de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Bezoekers horen verhalen die gewoonlijk alleen tot experts zijn gericht. Uiteraard kunnen zij zelf meedenken en -doen.


     


    Vorige editie


    Oktober Kennismaand vindt in 2012 al voor de 27e keer plaats. Vorig jaar werden er meer dan 900 activiteiten door heel Nederland georganiseerd voor ruim 400.000 bezoekers. Op de website (oktoberkennismaand.nl) is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties opgenomen.


     


    Organisatie


    Het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) is de organisator van Oktober Kennismaand. Daarbij werken zij samen met de ministeries van OCW en EL&I, de HBO-raad, KNAW, NWO, VPRO/NTR, VSC en VSNU.


     


    Over NCWT


    NCWT laat mensen kennismaken met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Hiermee draagt NCWT bij aan de ambitieuze doelstellingen die in Nederland leven op dit gebied.


    NCWT ontwikkelt landelijke projecten en activiteiten gericht op een breed publiek. Zo kan jong en oud ervaren hoe leuk, spannend en inspirerend wetenschap en technologie zijn. Centraal daarbij staat de toepassing in de dagelijkse praktijk. Wetenschap en technologie zijn alom aanwezig en iedere Nederlander heeft dagelijks te maken met de toepassing hiervan.


     


    Meer informatie


    Op http://www.oktoberkennismaand.nl/ is actuele informatie te vinden over Oktober Kennismaand en het Weekend van de Wetenschap, onder meer een overzicht van de deelnemende organisaties. Kijk ook eens op Facebook en Twitter.

     

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS