Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 December 2017
Artikel delen

Onderwijsorganisaties op studiereis

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  “Je krijgt een kijkje in elkaars keuken. Wat zijn bij die school de successen en uitdagingen, waar lopen zij tegen aan? En dan merk je dat we met veel dezelfde zaken bezig zijn. De onderlinge discussies en het leren van elkaar zijn voor mij waarschijnlijk wel het waardevolste van deze reis.” Dat zegt Raymond Kales, IT Architect bij Hogeschool Inholland en een van de deelnemers aan de studiereis naar Pisa die Winvision recent organiseerde voor onderwijsorganisaties.

  Twintig deelnemers van vijftien roc’s, hbo’s en universiteiten reisden woensdag 27 september naar Pisa. Winvision organiseerde de reis samen met Dell EMC. Het doel: deelnemers in drie dagen bijpraten over de stand van de technologie en de markt. “De presentaties zijn eigenlijk vooral de kapstokken om ict-professionals in het onderwijs buiten hun dagelijkse omgeving bij elkaar te brengen”, zegt Melle Lelieveld van Winvision. “De kracht van zo’n reis zit in de kennis en ervaring die in discussies en een-op-een gesprekken worden uitgewisseld. Hier wordt vaak de kiem gelegd voor verdere samenwerking. Het is mooi om te zien dat na de reis het hoofd ICT van de ene school op bezoek gaat bij de informatiemanager van een andere school om te kijken hoe het daar gaat.”

   

  Over GDPR, Office 365 en de slimme campus

  In de universiteit van Pisa werden onderwerpen als de impact van GDPR/AVG voor het onderwijs, Microsoft Azure, Office 365 en de slimme campus behandeld. Deelnemer Raymond Kales van Inholland nam ook een presentatie over SURFcumulus voor zijn rekening. Raymond: “Het voordeel is dat we elkaar niet als concurrent zien. Iedereen is volstrekt open, ook over de dingen die niet goed gaan. Dat moet wel als je geholpen wilt worden.” Voor Raymond was dit zijn derde studiereis met Winvision, vorig jaar was hij ook mee naar Seattle. “Dit keer was het interessant dat er een docent bij was. Die zette ons vaak weer even met de voeten in de ict-werkelijkheid van de gebruiker.”

   

  De gebruikerskant van de technologie

  Dat was Patrick Simons, docent Elektrotechniek bij ROC Leeuwenborgh. “Als docent heb ik steeds graag de gebruikerskant van alle technologie belicht. Dat kan geen kwaad in een groep waar iedereen tot over zijn oren in de ict zit. Behalve docent ben ik projectleider digitalisering bij Tech2Create, een Limburgs samenwerkingsverband om techniekopleiding en beroepspraktijk beter op elkaar te laten aansluiten. In die rol heb ik veel geleerd van de presentaties en de andere deelnemers. Bij terugkomst heb ik bijvoorbeeld direct het concept van de slimme campus in onze organisatie rondgestuurd. Ook het contact met Martin Diepeveen, hoofd van het educatieteam van Microsoft die mee naar Pisa was, is waardevol en handig. Het was al met al een supermooie ervaring.”

   

  Melle Lelieveld, Business Manager bij Winvision

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS