Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 May 2009
Artikel delen

Onderzoek onder examenkandidaten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  23% van de leerlingen had al voor de meivakantie slapeloze nachten voor het komende examen. Het merendeel van de examenkandidaten (43%) verwacht direct na de meivakantie een verhoogde spanning te gaan voelen. Een derde zegt nu nog relaxed te zijn en denkt pas vlak voor het examen echt zenuwachtig te worden.

  Dit blijkt uit onderzoek onder zo’n 4.500 examenkandidaten. In de voorbereiding op het examen geven educatieve hulpmiddelen circa 80% van de leerlingen een zekerder gevoel. Met het onderzoek op Examenbundel.nl heeft uitgeverij ThiemeMeulenhoff in kaart gebracht hoe examenkandidaten zich voorbereiden op het examen en hoe zij de aanloop naar het examen beleven. Examenbundel.nl is een platform waar examenkandidaten gratis oefenexamens kunnen downloaden en is een waardevolle aanvulling op de Examenbundel. De Examenbundel staat al 30 jaar voor de optimale examenvoorbereiding.

  Het overgrote deel van de examenkandidaten is ervan overtuigd dat zij met examenhulpmiddelen beter presteren dan zonder. Vrijwel alle leerlingen maken dan ook gebruik van hulpmiddelen. Het meest gebruikt (driekwart van de leerlingen) zijn examens van voorgaande jaren en de Examenbundel. Daarnaast toont het onderzoek aan dat internet een steeds grotere rol speelt in de voorbereiding op het examen. Leerlingen kunnen er oude examens downloaden, hun examenrooster inzien en ervaringen uitwisselen. De meest bezochte sites voor dit soort informatie zijn Examenbundel.nl (87% van de leerlingen), havovwo.nl (15%) en Examen.nl (13%).

  De belangrijkste conclusies van het onderzoek op een rij:

  • 74,5 % van de ondervraagden gebruikt voor een of meerdere vakken de Examenbundel om zich voor te bereiden op het examen.
  • 19,2% maakt gebruik van een of meerdere Samengevat bundels al dan niet in combinatie met de Examenbundel. 
  • Slechts 0,83% van de ondervraagden maakt eigen samenvattingen of gebruikt samenvattingen van school ter voorbereiding op het examen.
  • 87% zet Examenbundel.nl actief in bij de voorbereiding op het examen.

  www.examenbundel.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS