Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 February 2015
Artikel delen

One Education komt met modulaire laptop-tabletcombinatie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  One Education, bekend van een aantal olpc-laptops, komt binnenkort met een modulaire laptop die ook als tablet gebruikt kan worden. Het moet bij het nieuwe model gemakkelijk zijn om zelf gemakkelijk hardware te vervangen door de modulaire opzet.

  Uit de afbeeldingen waar The Digital Reader over beschikt blijkt dat de nieuwe XO-infinity-laptop qua opzet vergelijkbaar is met de modulaire smartphone waar Google aan werkt. Gebruikers kunnen zelf onderdelen vervangen, die gemarkeerd zijn met verschillende kleuren. Zo lijkt het onder andere mogelijk te zijn de accu, ram, processor en de camera te vervangen. Ook het scherm zou een aparte module zijn; het maakt het onder andere mogelijk om het apparaat ook als tablet te gebruiken.

  De XO-infinity wordt vermeld op de website van One Education, maar er is nog geen verdere informatie beschikbaar gemaakt. Tegenover The Digital Reader zegt een woordvoerder van het bedrijf dat er over enkele weken meer informatie wordt bekendgemaakt over de laptop. Daardoor is ook nog onduidelijk wat de precieze mogelijkheden zijn met betrekking tot het vervangen van hardware.

  One Education is een Australisch bedrijf dat met zijn XO-laptops onderdeel uitmaakt van het olpc-project. Het gaat om goedkope modellen die bedoeld zijn om het onderwijs te stimuleren in armere landen.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS