Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 January 2009
Artikel delen

Online EHBO-cursus, makkelijk en snel te volgen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Jaarlijks gebeuren er op de basisschool 16000 ongelukken die om eerste hulp vragen. Schaafwondjes, kneuzinkjes en blauwe plekken. Alhoewel het merendeel geïnteresseerd is in een EHBO cursus,  zorgt het volgen van de cursus in klassikaal verband vaak voor een hoge drempel.

  Daarom is er nu een EHBO cursus die individueel, op ieder gewenst moment te volgen is via www.eerstehulpinhuis.nl. De cursus voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis. Eerste Hulp in Huis is de eerste organisatie in Europa die volgens deze e-learning methode een volwaardige EHBO cursus aanbiedt. Het is de bedoeling om met deze cursus een grotere groep mensen in de gelegenheid te stellen kennis over EHBO op te bouwen. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met Rescue Nederland.  

  E-learning

  Onderzoek heeft aangetoond dat e-learning, leren via de computer, effectiever kan zijn dan leren uit een boek. De EHBO cursus van Eerste Hulp in Huis is ontwikkeld op basis van de Look, Listen & Learn-methode. Door de toepassing van film, animatie, gesproken teksten, kleine hoofdstukken met toetsen en beloningen, herhaling en samenvattingen, onthoudt de cursist makkelijk meer dan driekwart van de theorie die wordt behandeld. Wanneer de cursist de theorie leert met behulp van een boek wordt er maar 35% van de leerstof onthouden. Dat e-learning een effectieve leermethode is, is ook te merken aan de reacties van de cursisten. “Sinds augustus dit jaar hebben al vele honderden mensen de online EHBO cursus gevolgd. De reacties zijn erg positief en het leren met behulp van de computer wordt door onze cursisten als leuk en makkelijk ervaren”, aldus Arnold Einhaus van Eerste Hulp in Huis.

  Theoriecertificaat, praktijkavond en examenavond
  Nadat de cursisten de EHBO cursus met de daarbij horende online eindtoets van Eerste Hulp in Huis hebben afgerond, ontvangen zij het Certificaat Theorie EHBO. Na het behalen van het certificaat is de cursist in staat bij de meeste ongevallen in en om het huis Eerste Hulp te verlenen aan zowel volwassenen als kinderen. Het certificaat geeft toegang tot de extra praktijkavond die georganiseerd wordt door Eerste Hulp in Huis in samenwerking met Rescue Nederland.

  Tijdens deze praktijkavond, die door het hele land maar desgewenst ook op locatie plaatsvindt, krijgen de cursisten de gelegenheid een avond te oefenen en de theorie toe te passen in de praktijk. Het is ook mogelijk om daarna in één avond het erkende diploma van het Oranje Kruis te behalen. Tijdens de speciale examenavond wordt het officiële examen van het Oranje Kruis afgenomen. “De praktijk- en examenavond zijn een goede aanvulling op de online EHBO cursus. Wij willen onze cursisten dan ook adviseren om naast de online cursus ook deel te nemen aan de praktijk- en examenavond”, zegt Arnold Einhaus. 

  Leerkrachten onvoldoende kennis van Eerste Hulp
  Ondanks het feit dat er bij ongelukken in en om huis en school vaak kinderen betrokken zijn, hebben maar weinig leerkrachten adequate en parate kennis van Eerste Hulp. Ruim tweederde van de leerkrachten heeft geen EHBO cursus gevolgd. Deze leerkrachten weten niet hoe te handelen bij bijvoorbeeld valpartijen en brandwonden, waardoor ze vaker voor dit soort ongevallen in het ziekenhuis belanden. Gebrek aan tijd lijkt de belangrijkste reden te zijn om geen EHBO cursus te volgen. Ook voor deze groep is de cursus van Eerste Hulp in Huis interessant, omdat de cursus op ieder gewenst moment gevolgd kan worden. Ook leerlingen vanaf ca. 12 jaar kunnen deze cursus goed volgen.

  www.eerstehulpinhuis.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS