Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 August 2013
Artikel delen

Online muziekwedstrijd voor kinderen: maak een filmpje en win een prijs!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf dinsdag 1 oktober a.s. kunnen muzikale kinderen weer meedoen aan het Prinses Christina Junior Concours. Het Prinses Christina Concours nodigt hen uit om een filmpje te (laten) maken van een eigen optreden en dit vervolgens op YouTube te zetten. Aanmelden kan via www.juniorconcours.nl.

  Het Prinses Christina Junior Concours is er voor alle kinderen tot en met 11 jaar die een muziekinstrument bespelen of kunnen zingen. Iedereen mag meedoen! Kinderen hebben tot en met zondag 5 januari 2014 (einde kerstvakantie) de tijd om een filmpje in te sturen van een eigen optreden thuis, op school, tijdens de muziekles of op een familiefeestje.
  Deelnemers aan het Prinses Christina Junior Concours maken kans op mooie prijzen. In februari 2014 worden de winnaars van het concours bekendgemaakt tijdens een feestelijk slotevenement. De filmpjes worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit succesvolle, jonge Nederlandse musici zoals Ralph van Raat, Christiaan Kuyvenhoven en Felicia van den End.

  Opnamestudio
  Kinderen die het leuk vinden om in een echte concertzaal te spelen, kunnen vanaf 1 oktober hun filmpje voor het Prinses Christina Junior Concours ook laten opnemen in de Classic Express. De rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours zal na schooltijd beschikbaar zijn als echte opnamestudio. Iedereen is welkom om een filmpje te laten opnemen. Kijk voor meer informatie over de standplaatsen van de Classic Express op www.juniorconcours.nl.

  De Wereld Draait Door
  In februari 2013 waren zes deelnemers van de vorige editie van het Prinses Christina Junior Concours te gast in televisieprogramma De Wereld Draait Door. Klik hier om het item terug te kijken.

  Prinses Christina Concours

  Het Prinses Christina Junior Concours is een onderdeel van het Prinses Christina Concours. Met de laagdrempelige online muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen aanmoedigen om muziek te maken. Het Prinses Christina Concours organiseert al meer dan 45 jaar concoursen voor muzikale jongeren en kinderen. Prijswinnaars worden begeleid. Daarbij organiseert het Prinses Christina Concours jaarlijks ongeveer 2000 podiumbeurten om prijswinnaars podiumervaring te laten opdoen. De afgelopen jaren ontwikkelde het Prinses Christina Concours ook enkele succesvolle projecten voor het basisonderwijs, zoals de rijdende concertzaal Classic Express (www.classicexpress.nl) en de websites www.kiesjeinstrument.nl en www.benniebriljant.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS