Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 November 2012
Artikel delen

Online presentatietool Prezi komt met update

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Online presentatietool Prezi heeft een nieuwe versie van hun populaire tool gelanceerd. Niet iedereen is even enthousiast over de ingrijpende veranderingen die hierin zijn doorgevoerd.


   


  Aernoud de Vries van Prezi123.nl, aanbieder van cursussen in het gebruik van Prezi: “De oude interface kenmerkte zich door de eigenzinnige ‘bubble’, waarin de meeste functionaliteit was ondergebracht. Deze is nu verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een meer traditionele menubalk. Prezi heeft daarmee gekozen voor een meer conformistische aanpak, aansluitend bij de meeste sites en pakketten onder Windows. Dat maakt het systeem toegankelijker voor onervaren gebruikers, maar het verliest ook een deel van zijn unieke karakter, waarmee Prezi zich juist een plaats als de “Powerpoint killer” in markt heeft verworven”.


  Met de nieuwe versie brengt Prezi ook een aantal functionele verbeteringen, zowel bij het maken van een presentatie als bij het presenteren zelf. Zo zijn nieuwe sjablonen en een bibliotheek met ikonen toegevoegd en is de navigatie tijdens het presenteren nog verder vereenvoudigd.


   


  Prezi is een systeem waarmee zowel on-line als off-line dynamische presentaties kunnen worden gemaakt. De manier waarop Prezi een presentatie benadert wijkt principieel af van gebruikelijke systemen zoals PowerPoint. Prezi is het best te vergelijken met Mindmapping. De gebruiker verzamelt eerst alle informatie op zijn ‘canvas’ (soort groot tekenvel), om pas daarna informatie te groeperen en een presentatievolgorde aan te brengen. Prezi biedt op eenvoudige wijze mogelijkheden om in te zoomen op details en bewegingen in de presentatie te verwerken. Daardoor kan in korte tijd een dynamische presentatie worden gecre

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS