Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 December 2011
Artikel delen

Online rekenoefeningen voor Cito-toets

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ook zal via de Facebook-pagina een zogenaamd rekenpanel bereikbaar zijn voor tips, adviezen en vragen. “De Cito-toets is een spannend moment voor leerlingen in groep 8. We komen met de trainer om leerlingen en leerkrachten extra met de rekenstof te laten oefenen zodat ze zelfverzekerd aan de toets beginnen. En via de Facebook-pagina dus ook nog eens op een interactieve manier”, legt Marike Verschoor uit, fondseditor rekenen bij Uitgeverij Zwijsen.

  De opdrachten die op internet beschikbaar komen zijn er op gericht om de basisstof te kunnen oefenen en herhalen. Ze kunnen zowel klassikaal als individueel gemaakt worden. Daarnaast zijn ze onafhankelijk van de rekenmethode die in de klas wordt gebruikt en dus voor iedereen toegankelijk.

  Op de Facebook-pagina wordt dagelijks aan het eind van de ochtend het antwoord op de vraag van de dag gegeven. Leerkrachten en ouders kunnen de hele week hun vragen indienen via Facebook, maar ook via het gelijknamige Twitter-account. Deze vragen worden elke maandag beantwoord door een rekenpanel. Naast tips worden via de sociale media ook video

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS