Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 February 2021
Artikel delen

Op zoek naar de perfecte laptop voor het onderwijs die tegen een stootje kan? Stop zoeken en laat je verrassen door de Acer Travelmate Spin B3

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

   

   

  Waaraan moet voor jou de ideale laptop voor het onderwijs voldoen? Grote kans dat je onbedoeld een wensenlijstje maakt waaraan de Acer Travelmate Spin B3 moeiteloos voldoet. Maar zeer waarschijnlijk gaat deze laptop je toch nog aangenaam verrassen. Tipje van de sluier: zelfs een omvallende drinkbeker krijgt de laptop niet klein. En dat is niet de enige verrassing…

  Of je nu lesgeeft aan groep 3 en je leerlingen af en toe een laptop laat gebruiken of dat je met pubers werkt die elk uur de laptop weer in hun rugzak stoppen om naar de volgende les te gaan: een device is een hulpmiddel om het onderwijs te versterken. En in het coronatijdperk is het zelfs een onmisbaar hulpmiddel gebleken dat voor leerlingen echt het verschil kan maken. Steeds meer lesmateriaal bevat bovendien een digitaal component of is zelfs volledig digitaal beschikbaar. Kortom, als school wil je een goede keuze maken in de hardware die je daarvoor nodig hebt. Scholen kiezen er steeds vaker voor om leerlingen met een eigen device te laten werken en zo afscheid te nemen van de klassieke computerlokalen. Om te kunnen kiezen in het aanbod van devices, moet je bepalen wat je als school belangrijk vindt. Dit hangt samen met de eisen die het digitale lesmateriaal aan de hardware en software stelt. Heb je dat scherp? Kijk dan eens of onderstaande kwalificaties van de Acer Travelmate Spin B3 passen bij jullie wensen en eisen.

  Een betrouwbare, snelle, Windows-laptop

  Veel ict-toepassingen en programmatuur waarmee scholen werken, draaien nog steeds het beste op Windows. Door de nieuwste Intel® processor¹ is de laptop daarnaast ook nog eens bijzonder snel. Iedereen die in het onderwijs werkt, weet hoe belangrijk dat is. Je wilt snel je les kunnen opstarten en leerlingen aan de slag laten gaan. Daar hoort wachten op opstartende laptops niet bij. De poorten (een usb 3.2 gen 1 type-c-connector, een rj45-poort en hdmi)  zijn handig geplaatst, zodat alle kabels zich aan dezelfde kant bevinden en beter toegankelijk zijn.

  Draadloos internet zonder hapering

  Leerlingen werken overal. In de klas, kantine, in gangen en thuis. Een sterke en snelle internetverbinding is dan onmisbaar. Scholen en ouders investeren steeds meer in een goed wifi-signaal op alle plekken binnen de school of thuis. Dan is een laptop die dat signaal goed kan ontvangen heel belangrijk. De Acer Travelmate Spin B3 heeft een strategisch geplaatste draadloze 802.11ac-antenne met 2×2 MU-MIMO-technologie. Deze MU-MIMO-standaard (Multi-User Multiple-Input en Multiple-Output) zorgt niet alleen voor sneller draadloos internet, maar maakt ook verbinding met meerdere draadloze apparaten tegelijk mogelijk. Zo kan een leerling bijvoorbeeld verbinding maken met zijn of haar mobiel of een printer. Het krachtige, constante draadloze signaal wordt geleverd door Intel® Gigabit WiFi.

  Flexibel, hygiënisch beeldscherm om prettiger samen te werken

  De benaming ‘laptop’ doet eigenlijk geen recht aan de Travelmate Spin B3. Het is namelijk tegelijkertijd een tablet. Je kunt het 11,6 inch scherm op verschillende manieren draaien en op die manier een tablet-, tent- en weergavemodus creëren. Een rechtopstaand scherm voelt soms als een barrière tussen leerlingen, je ziet niet wat de ander doet als je bijvoorbeeld samenwerkt. En ook als je als leraar voor de klas iets uitlegt, is het vervelend om tegen schermen aan te kijken. In het ontwerp van deze laptop is hiermee rekening gehouden. De optionele Wacom AES-pen maakt werken op het touchscreen nog makkelijker.  Moeten leerlingen bij een opdracht foto’s of een video maken? Bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een proef bij scheikunde of om de groei van waterkers vast te leggen bij biologie? Dan is de ingebouwde 5 megapixel HDR-camera ideaal. En bij online videolessen een absolute ‘must’.

  Nog een ander pluspunt: het touchscreen van de nieuwe Acer Travelmate Spin B3 is bedekt met een laag antimicrobieel optioneel Corning Gorilla Glass. Dit zorgt er allereerst voor dat het touchscreen krasbestendig is. Maar minstens zo belangrijk is dat het bacteriën geen kans geeft. Het is speciaal samengesteld om te beschermen tegen geurtjes en vlekken veroorzakende micro-organismen. Dat is prettig als het om je eigen laptop gaat, maar vooral als meerdere kinderen op een dag gebruik maken van dezelfde laptop. Daardoor hoeft de leraar tussentijds niet met alcoholdoekjes de laptops te ontsmetten.

  Batterij gaat hele dag mee

  Het is niet fijn werken als leerlingen steeds op zoek moeten naar stroompunten in de klas om hun laptop op te laden. De batterij van de nieuwe Acer Travelmate Spin B3 gaat tot wel 12 uur² mee. Lang genoeg dus voor een schooldag en eventuele huiswerktijd. Natuurlijk zal een leerling ook wel eens vergeten om thuis zijn of haar laptop op te laden. Gelukkig kun je als leraar dankzij het batterijlampje op de klep in één oogopslag zien of er laptops zijn waarvan de accu bijna leeg is. Dat voorkomt uitvallende laptops en eventueel werk dat verloren gaat.

  Kan tegen een behoorlijk stootje

  Een laptop wordt op basisscholen vaak door verschillende kinderen gebruikt. En kinderen zijn speels waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar laptops krijgen zeker ook bij leerlingen in het voortgezet onderwijs heel wat te verduren. De laptop gaat vaak mee naar huis en wordt elk lesuur weer verhuisd naar een volgend lokaal. Daarbij, een rugzak belandt niet altijd zachtjes op de grond en hobbelt mee achterop de fiets. In het ontwerpen van de Acter Travelmate Spin B3 is daar extra rekening mee gehouden. Er zit een schokabsoberende stootrand op het apparaat waarmee het bestand is tegen een neerwaartse kracht van maximaal 60 kg. Daarmee overleeft de laptop niet alles, maar is wel bijzonder goed bestand tegen een stootje.
  Ook het toetsenbord heeft extra stevigheid. De toetsen zijn mechanisch verankerd en voorzien van kleine plastic vleugels. Deze vleugels hechten zich aan de behuizing wanneer eraan wordt getrokken. En belandt er per ongeluk een glas drinken op de laptop? Geen probleem. De laptop is voorzien van een drainageontwerp, zodat gemorste vloeistof er aan de onderkant van de behuizing weer uit komt. Ook het touchpad is vochtbestendig. De impactbestendigheid is volgens militaire standaarden³ gecertificeerd.

  Overtuig jezelf: probeer het uit

  Grote kans dat de Acer Travelmate Spin B3 heel geschikt lijkt voor jouw leerlingen. Kort samengevat: de Windows-laptop is snel, robuust, handzaam qua formaat, heeft een lange accuduur en is ook te gebruiken als tablet. Maar overtuig vooral jezelf door een gratis demo aan te vragen via acereducation.benelux@acer.com. En heb je uiteindelijk de knoop doorgehakt? De laptop is verkrijgbaar via de bekende Acer Education resellers.

  Een echte allrounder!¹

  • Windows 10 Pro
  • 11.6″ HD Multi-Touch Gorilla glass IPS scherm
  • Batterijduur tot 12 uur²
  • Verankerd en waterdoorlatend toetsenbord
  • Verstevigd chassis
  • Militaire standaard³ gecertificeerd (MIL-STD 810G)
  • 5 megapixel HDR-camera en optionele dockbable Wacom AES-pen

   

  1 – Specificaties kunnen per regio en/of model verschillen.
  2 – De batterijduur varieert afhankelijk van onder andere het productmodel, de configuratie, de energie-instellingen en het gebruik.
  3 – De MIL-normen (MIL-STD 810G) zijn tests van Amerikaanse militaire standaard waarmee de duurzaamheid van diverse producten wordt getest.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS