Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 August 2008
Artikel delen

Oracle Education Foundation nodigt studenten en leraren uit voor jaarlijkse competitie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Oracle Education Foundation (OEF), de stichting die leren door middel van technologie bevordert, heeft de inschrijving voor ThinkQuest Website Competition 2009 geopend. De wedstrijd daagt studenten en leraren uit innovatieve en leerzame websites te ontwerpen die ze wereldwijd met anderen kunnen delen.

  De wereldwijde competitie is bedoeld voor studenten tussen de 9 en 19 jaar en hun coaches. De teams worden aangemoedigd om educatieve websites te ontwikkelen over een onderwerp naar keuze. Hiervoor mogen verschillende technologieën of creatieve vormen gebruikt worden. Door het maken van websites doen de deelnemers belangrijke vaardigheden op, zoals samenwerken, kritisch denken, zelfstandigheid, problemen oplossen en technologische vaardigheden. Daarnaast worden de deelnemers opgenomen in de ThinkQuest Library, waardoor ze hun werk met miljoenen anderen kunnen delen.

  Nieuwe ontwikkelingen

  Naast de start van de inschrijving voor de ThinkQuest Website Competition 2009, heeft de OEF ThinksQuest uitgebreid en verrijkt. Zo is het online onderwijsinitiatief, Think.com, nu onderdeel van ThinkQuest. Hierdoor is het voor studenten en onderwijzers eenvoudiger leerprojecten te ontwikkelen. Daarnaast is de bibliotheek, met door studenten ontwikkelde educatieve hulpmiddelen, uitgebreid. Voor onderwijzers is er een professioneel ontwikkelprogramma opgezet. Onderdeel daarvan is een nieuw Project Learning Institute met trainingen voor het opzetten van aansprekende leerprojecten.

  “De ThinkQuest Website Competition biedt jonge mensen een unieke kans om hun vaardigheden te oefenen en hun werk aan de wereld te tonen”, zegt Annette Harris, coach van een van de winnende teams van de vorige wedstrijd. “Het is interessant om te zien dat studenten veranderen van informatieconsumenten in producenten van informatie. De manier waarop ze technologie inzetten, de creativiteit en hun vastberadenheid is inspirerend.”

  “Circa 400.000 studenten in zestig landen profiteren van de Oracle Education Foundation-programma’s”, zegt Clare Dolan, Vice President Oracle Corporate Citizenship. “Studenten die deelnemen aan de ThinkQuest Website Competition, ontwikkelen vaardigheden die onmisbaar zijn voor het leven en werken in de 21ste eeuw. Daarnaast worden ze als webauteur opgenomen in de ThinQuest Library.”

  Prijzen
  Onderwijzers van over de hele wereld zullen alle websites van ThinkQuest Website Competition 2009 beoordelen. De inschrijving sluit op 2 april 2009. Hierna hebben de teams acht maanden de tijd om hun websites te ontwikkelen. Alle gekwalificeerde inschrijvingen zullen vermeld worden in de ThinkQuest Library. De Oracle Education Foundation reikt verschillende prijzen uit zoals laptops, digitale camera’s, studiebeurzen en een trip naar het jaarlijkse evenement in San Francisco waar de awards worden uitgereikt.

  Studenten en leraren die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen meer informatie vinden op: www.thinkquest.org

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS