Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 September 2010
Artikel delen

Untitled

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Negen van de tien leerkrachten vinden dat ouders de plicht hebben om aanwezig te zijn tijdens ouderavonden. Ouders zijn hierin wat minder stellig, maar 80 procent geeft wel aan het noodzakelijk te vinden om met de school van hun kind samen te werken. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie voor Jeugd en Gezin naar de rol van de school bij opvoeding.

  Uit dit onderzoek onder circa duizend ouders en leerkrachten blijkt verder dat een groot deel (ruim 60 procent) van de leerkrachten vindt dat ze teveel tijd kwijt zijn met het opvoeden van kinderen. Wel is 90% van alle ouders en leerkrachten het erover eens dat de school kinderen ook normen en waarden moet bijbrengen. Leerkrachten in met name het basisonderwijs willen wel meer samenwerking tussen school en ouders bij de opvoeding. Bijvoorbeeld door afspraken te maken over een goed ontbijt en bedtijden.

  Ruim 90% van de leerkrachten geeft aan dat het goed is voor de ontwikkeling van een kind als de ouder bij de school betrokken is. Ook de meeste ouders (83 procent) vindt dat.
  Ruim 55% van de leerkrachten vindt dat ouder-ouder contacten goed zijn voor de ontwikkeling van het kind. Ouders zien dat verband minder, al geeft 40 procent aan het prettig te vinden om via school andere ouders te leren kennen.

  Uit het onderzoek blijkt dat zowel docenten als ouders het belangrijk vinden dat school en ouders onderling afspraken maken. Ouders vinden het vooral belangrijk dat ze ge

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS