Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 May 2011
Artikel delen

Ouders geven aan meer met kinderen over media te willen praten dan kind zelf

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ouders praten uitgebreid met kinderen over media om inzicht te hebben in het mediagedrag van het kind. Kinderen zelf praten slechts soms met hun ouders over media. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder kinderen tussen de 8 en 12 jaar en ouders met kinderen in die leeftijdscategorie. In de bevordering van mediawijsheid bij kinderen spelen opvoeders een belangrijke rol.

  Om de dialoog te stimuleren en structurele aandacht voor mediawijsheid in het onderwijs te bevorderen, lanceert Mediawijzer.net: MediaMasters2011. Een interactief ervaringsspel voor groep 7, waardoor leerlingen ervaren hoe mediawijs ze echt zijn. Het spel wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid van 21-27 november 2011. MediaMasters2011 is onderdeel van de campagne: Mediawijs? Bewijs het maar!, waarin media en opvoeding centraal staat. Het onderzoek en de lancering van de aanmeldsite voor scholen, www.mediamasters2011.nl, is vandaag gepresenteerd op de Mediawijsheidmarkt.

  Week van de Mediawijsheid 21-27 november: MediaMasters2011
  TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Kinderen komen er dagelijks mee in aanraking en zijn er vaak uren mee bezig. Ze beleven er veel plezier aan maar weten niet altijd hoe ze media kritisch kunnen bekijken of hoe ze er zelf bewust mee om kunnen gaan. Hierbij spelen opvoeders een belangrijke rol. Daarom staat de Week van de Mediawijsheid in 2011 in het teken van media en opvoeding. In die week, leren kinderen uit groep 7, door het ervaringsspel MediaMasters, samen met hun ouders op een verstandige en leuke manier met media om te gaan. Ze leren zelf cre

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS