Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 November 2009
Artikel delen

Ouders: Internet speelt belangrijke rol bij opvoeding kind

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ouders met kinderen tussen 2 en 12 jaar zijn meer bezig met wat internet bij kan dragen aan de ontwikkeling van hun kind, dan met de risico’s die het met zich mee kan brengen. Een derde van de ouders zegt bang te zijn dat hun kind achterop raakt als die niet vroeg leert omgaan met internet.Ouders zijn bewust bezig met de internetopvoeding van hun kind en zeggen goed te weten wat hun kinderen op internet doen. Zowel voor het computergebruik, als voor hun internetkennis, geven ouders zichzelf een ruime 7 als rapportcijfer.

  Van het onderwijs verwachten ouders meer steun dan ze nu krijgen. Meer dan de helft van de ouders vindt dat basisscholen meer moeten praten over internet, in plaats van de computer alleen te gebruiken voor reken- en taaloefeningen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Motivaction in opdracht van KPN en stichting Mijn Kind Online onder ruim 1.000 ouders.

  Multimedia-gezinnen
  De meeste gezinnen zijn multimedia-gezinnen, zo laat het onderzoek zien. Gezinnen hebben gemiddeld twee computers in huis. Bijna de helft van de kinderen heeft een spelconsole en bijna 39% heeft een geavanceerde console m

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS