Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 October 2009
Artikel delen

Overal in Nederland: bijles 2.0

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds dit schooljaar heeft de nieuwe manier van bijles volgen een vlucht genomen: thuis vanachter de computer één op één begeleiding krijgen bij moeilijke vakken en zo je schoolresultaten verbeteren. Studiekring start dit jaar landelijk met Studiekring Thuis. Leerlingen kunnen hier bijles krijgen van hun eigen bijlesdocent via het internet. Zo hoeven ze de deur niet meer uit. Via www.studiekring.nl kunnen ouders en leerlingen zich opgeven voor een gratis demonstratie.

  In Nederland volgen zo’n 100.000 leerlingen studiebegeleiding, vaak omdat ze tijdelijk wat extra hulp nodig hebben bij één of twee lastige vakken. Studiekring biedt onder andere huiswerkbegeleiding en bijles vanuit 40 locaties in het land, met name in de grotere steden. Bijles via het internet biedt de mogelijkheid voor leerlingen om, waar ze ook wonen, een goede bijlesdocent te vinden die werkt volgens de beproefde methode van Studiekring.

  In de bijlessen werken leerlingen gedurende één uur per week geconcentreerd aan een vak, onder begeleiding van een docent die ze direct feedback en extra uitleg geeft en vragen beantwoordt. De docent en de leerling zitten op verschillende locaties, maar kunnen elkaar toch zien en met elkaar praten. In het scherm kunnen ze samen opgaven maken en beide aantekeningen maken: zo kunnen vragen en uitleg goed geïllustreerd worden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS