Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 December 2008
Artikel delen

Partijen dragen bij aan innovaties binnen ICT-onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf 1 december start de structurele samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft, ict-dienstverlener Avanade en Microsoft. De drie partijen hebben als gezamenlijk doel bij te dragen aan innovaties binnen ICT-onderwijs.

  Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland: “Doordat we kennis bundelen creëren we een uitdagende omgeving voor studenten en zorgen we niet alleen voor innovaties binnen het onderwijs, maar ook in de ICT-sector.” Edwin Jongsma van Avanade vult aan: “We gaan ons de komende vier jaar inzetten om aan de vraag vanuit de sector naar ontwikkeling binnen ICT-onderwijs en onderzoek te voldoen.”

  Afgelopen twee jaar werkten TU Delft, Avanade en Microsoft al meerdere malen samen aan projecten zoals de internationale wedstrijd voor studenten, de Imagine Cup (www.imaginecup.com), en gastcolleges.

  Het eerste project gaat deze maand van start in de vorm van een onderzoek. Arie van Deursen, hoogleraar software engineering aan de TU Delft: “We beginnen met onderzoek naar model-driven engineering, een modelleertaal op het gebied van softwareontwikkeling. De samenwerking maakt het daarnaast voor studenten mogelijk om toegang te krijgen tot de praktijk en biedt de kans om samen te werken met Avanade en Microsoft binnen de Master opleiding Computer Science op de TU Delft.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS