Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 April 2009
Artikel delen

Pestweb bestaat 5 jaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Pestweb, landelijk kenniscentrum pesten, bestaat vijf jaar. Het lustrumjaar wordt op 23 april geopend door staatssecretaris Sharon Dijksma. Dijksma neemt deel aan een debat over digitaal pesten op een school voor voortgezet onderwijs in Utrecht en lanceert de vernieuwde website www.pestweb.nl.

  Sharon Dijksma neemt samen met leerlingen, leraren, ouders, een internetprovider en andere deskundigen deel aan een debat over digitaal pesten. Het doel van het debat is de ernst van digitaal pesten onder de aandacht brengen en het gesprek voeren over wie, welke verantwoordelijkheid heeft. Dijksma verwoordt als panellid daarbij de visie van de overheid.

  Met de lancering van de vernieuwde Pestwebsite is het lustrumjaar officieel geopend. De website is gedifferentieerder, kleurrijker, bevat nieuwe illustraties en foto’s en informatie is nu sneller en makkelijker te vinden. De doelgroepen van Pestweb hebben nu een eigen ingang naar informatie over pesten. De informatie is uitgebreider en sluit beter aan.

  Pestweb is opgericht bij het opheffen van de Onderwijstelefoon op 1 april 2004. Elke schooldag kunnen kinderen, jongeren en hun ouders en leerkrachten hun persoonlijke verhaal over pesten kwijt aan de telefoon, chat of via mail. Ervaren medewerkers zitten klaar met een luisterend oor, informatie en advies.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS