Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 June 2016
Artikel delen

Pilot financi

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Helaas lezen we steeds vaker over jongeren en schulden. Op jezelf wonen met de daarbij behorende kosten, sparen en ook nog geld overhouden voor leuke dingen is lastig en steeds vaker lopen jonge mensen daarin vast.  

  Je geld of je leven

  Om die reden heeft Bianca Bastiaans enkele jaren geleden Je geld of je leven? ontwikkeld, een eenmalige en preventieve voorlichting voor het voortgezet onderwijs. Zij geeft, voornamelijk in eindexamen klassen, jongeren de belangrijkste handvatten en tips mee over 18 jaar worden en op kamers gaan. Daarnaast test zij hun kennis en mening over geld met financiële bewustwording en het vergroten van kennis als doel. De voorlichting is bijna altijd in te roosteren en de reacties zijn enthousiast en volgens de schoolleiding en deelnemers zinvol.

  Geldgedrag

  Uit de voorlichtingsbijeenkomsten blijkt dat omgaan met zak- en kleedgeld voorbereiding is op geldgedrag later. Bianca heeft de wens om ook (in spelvorm) voorlichting te gaan geven op basisscholen, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld een ouderavond. Zodoende krijgen kinderen al eerder ondersteuning in het goed omgaan met geld. Wanneer er basisscholen zijn die openstaan voor een pilot, ontvangt zij graag een mail op info@bastiaansbudget.nl en neemt per omgaande contact op.

  Bianca Bastiaans werkt als budgetcoach met extra aandacht voor jongeren. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS