Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 May 2015
Artikel delen

Preview Vives Magazine – Samen werken, samen leren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 26 mei verschijnt de nieuwe VIVES, helaas alweer het laatste nummer van dit schooljaar. Hierbij alvast een korte preview van wat je allemaal kunt verwachten in deze editie met als thema "Samen leren, samen werken"

  In de vorige VIVES zette Karin “de lerende leraar” centraal. Echter, alleen is maar alleen. Leren we samen niet meer?Binnen scholen is heel veel kennis en ervaring beschikbaar, de kunst is om deze zichtbaar te maken. Elkaar versterken door samen te werken, maakt het leven rijker en onderwijs beter. Niet alleen binnen de muren van de school maar juist buiten kijken is iets dat steeds meer gebeurt maar nog veel vaker kan. Gelukkig zijn er veel leraren die over het hek durven heen te kijken en volop kennis met elkaar delen. Deze VIVES is een ode aan deze leraren en schoolleiders.

  We hebben verschillende voorbeelden van leernetwerken verzameld van diverse pluimages, van jong tot oud, van lokaal tot landelijk, van gewoon tot gewoon speciaal. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel tips over samenwerkingstools en apps om mee samen te kunnen werken, want je hoeft natuurlijk niet fysiek bij elkaar te zijn om gezamenlijk iets moois te bouwen of om met elkaar een stevige inhoudelijke dialoog te voeren over het onderwijs.

  Waarom wachten op een initiatief van jouw schoolleiding? Waarom organiseer je zelf niet jouw samenwerking met collega’s? Al eens gedacht aan een MeetUp? TeachMeet? Of edcamp? Start vandaag! Do-It-Yourself! Hoe? Blijven lezen en kom in actie!

  Het maken een VIVES is telkens weer een co-creatie proces van hoofdredacteuren, redacteuren, auteurs, vormgevers, waar we continue met elkaar leren en steeds weer proberen de lat net ietsje hoger te leggen met als grote voldoening een gedrukt exemplaar op jullie deurmat. Het clubblad van onze vrienden waar we graag inzichten delen, naar luisteren en leuke dingen voor willen organiseren.

  Het eerste jaar van Karin’s en mijn hoofdredacteurschap zit er op. Met veel plezier kijken wij terug op onze samenwerking met jullie! Wij gaan door met VIVES Magazine en willen er komend schooljaar nog meer een clubblad van gaan maken, en meer ontmoetingen organiseren voor onze VIVES vrienden, misschien wel in ons clubhuis.

  Voor een tientje blijf je ons vriendje! 😉

  Op 26 mei verschijnt de laatste editie van Vives Magazine van dit schooljaar 

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS