Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 April 2009
Artikel delen

Prijswinnaars Groeien door Games

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Afgelopen vrijdag werden, na afloop van een denderend gamespektakel op het Mondriaan College in Oss, gepresenteerd door de GameKings, de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Wedstrijd Groeien door Games. Uit handen van de vakjuryvoorzitter, Marlies Wijnen, ontvingen leerlingen van het Olympus College in Arnhem, het Zuyderzee College Emmeloord en het Stedelijk Lyceum Enschede een prachtige iPod. De publieksprijs, hypermoderne videocamera’s voor elk teamlid, ging naar een team van leerlingen van het Olympus College.

  De winnaars

  In de wedstrijd Groeien door Games werden prijzen uitgereikt in drie categorieën: voor de beste game gemaakt met Game Maker, de beste game gemaakt met Stagecast en de beste reclamecampagne. In de categorie Games gemaakt met Game Maker wonnen 4 teams van het Olympus College, leerlingen van het Zuyderzee College in Emmeloord gingen naar huis met drie prijzen in de categorie Games gemaakt met Stagecast. De prijzen voor de reclamecampagnes gingen naar leerlingen van het Olympus College in Arnhem en het Stedelijk Lyceum Enschede.

  Prijzen categorie Game Maker
  De makers van het spel ‘Draw your Way’, een spel waarin je leert hoe perspectief in tekeningen wordt vormgegeven, kregen een aanmoedigingsprijs. De derde prijs in dezelfde categorie ging naar het team van ‘Ancient Egyptian Mathematics’, een spannend spel waarbij je jezelf uit een piramide moet bevrijden door oppervlaktes te berekenen. De makers van ‘Power Lab’ wonnen de tweede prijs in de categorie Game Maker. In hun spel staan stroomkringen centraal. De hoofdprijs in de categorie Game Maker ging naar de makers van het spel ‘Search for the Musicians’, een spel waarbij je muziekstijlen en –instrumenten leert herkennen. Zoals één van de aanwezigen zei: “Bij ons op school leerden we dat met ‘Piccolo en Saxo’ maar dit is véél leuker!”

  Prijzen categorie Stagecast

  In de categorie Games gemaakt met Stagecast gingen de prijzen naar leerlingen van het Zuyderzee College in Emmeloord. Het spel Fun Fiction Animals was goed voor een derde prijs. In dit spel krijgt de speler Engelstalige instructies hoe de dieren in het spel gered moeten worden. De tweede prijs ging naar de maaksters van het Moodbook Eternal Flame waarin je tekst en muziek van dit lied kunt beluisteren en na kunt zingen. De eerste prijs in de categorie Stagecast ging naar de makers van het spel Mummies, een mooi en origineel vormgegeven spel over Egypte.

  Prijzen categorie Reclamecampagnes
  Niet alleen met het maken van een game konden prijzen gewonnen worden: leerlingen mochten ook een reclamecampagne bedenken om het spel van een team van hun school te promoten. Leerlingen van het Olympus College wonnen een prijs met hun website voor het spel ‘Power Lab’. Leerlingen van het Stedelijk Lyceum maakten een uitgebreide campagne met trailer, dvd-hoes en poster voor het spel Hellgate. Ook zij wonnen een prijs.

  Publieksprijzen

  Tijdens de finale mochten de aanwezigen hun stem uitbrengen op de ingestuurde spellen. De winnaars van deze publieksprijzen, de makers van de games Ancient Egyptian Mathematics (Olympus College) en Moodbook 2 (Zuyderzee College) wonnen een Flip: een point-and-shoot camera waarmee je niet alleen makkelijk videofilms kunt maken, maar ze ook op internet kunt zetten.

  Meer weten?
  De winnende games en reclamecampagnes van de wedstrijd Groeien door Games zijn te vinden op de website: www.groeiendoorgames.nl. Op deze site staat ook het commentaar van de vakjury en foto’s van de winnaars.

  De Onderwijsvernieuwingscoöperatie.nl

  De Onderwijsvernieuwingscoöperatie (www.de-ovc.nl) is een samenwerkingsverband van tien scholen die zich verenigd hebben om onderwijs te vernieuwen door leerlingen een inspirerende leeromgeving te bieden. Om dat te bereiken wordt aangesloten bij de leefwereld van de leerlingen en games maken daar deel van uit.

  Groeien door Games
  Groeien door Games is een project van De Onderwijsvernieuwingscoöperatie (de OVC). In dit project wordt leermateriaal ontwikkeld waarin het spelen en bouwen van games wordt ingezet als leermiddel. Daarnaast zijn op de OVC-scholen de afgelopen jaren tientallen projecten uitgevoerd rond games èn is de wedstrijd Groeien door Games georganiseerd.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS