Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 November 2016
Artikel delen

Primair Onderwijs Noord-Holland geeft baangarantie voor nieuwe pabo-studenten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het primair onderwijs belooft studenten die in september 2017 starten met de 4-jarige opleiding leraar basisonderwijs aan Hogeschool iPabo een baan in het basisonderwijs na het behalen van het diploma. Het aanstaande lerarentekort binnen het primair onderwijs en de gezamenlijke missie om goede leerkrachten voor de klas te krijgen heeft geleid tot dit bijzondere initiatief. Dit meldt Hogeschool iPABO.

   

  De volgende schoolbesturen bieden de baangarantie aan: Agora, Amos, Stichting Bijzonderwijs, Stichting El Amal, Stichting Sarkon en Surplus. "Het mes snijdt aan twee kanten met deze baangarantie. De basisscholen in Noord-Holland en onze studenten profiteren hier optimaal van,” aldus Titia Bredée, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool iPabo.
   
  De reeds jarenlange samenwerking tussen de hogeschool en de besturen ligt aan de basis. Studenten worden opgeleid naar de kwaliteitseisen die de opleiding en het werkveld gezamenlijk stellen. Begeleiding en beoordeling van studenten tijdens de stages vindt in alle jaren van de opleiding in nauw overleg plaats. 
   
  De overeenkomst voorziet in het gezamenlijk opleiden van de student tot en met een adequate begeleiding van de startende leerkracht in het eerste jaar van aanstelling. Voor studenten die starten aan de 4-jarige opleiding is het meer dan prettig te weten dat zij na afstuderen direct aan de slag kunnen op een basisschool in Noord-Holland. Voorwaarde is wel dat de student het diploma binnen vijf jaar behaalt.
   
  De verwachting is dat de baangarantie aanstaande studenten stimuleert eerder voor de pabo-opleiding te kiezen. Met name voor de twijfelende studiekiezer op het vlak van onderwijs en pedagogiek zal het een stimulans zijn om het talent voor juf of meester te gaan ontdekken. Basisscholen van de aangesloten schoolbesturen zullen de nieuwe startbekwame leerkrachten graag welkom heten, met het te verwachten lerarentekort binnen de regio in zicht. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS