Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 June 2009
Artikel delen

Prins Mauritsschool uit Dirksland ontvangt bokaal Les van het Jaar 2009!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wat zijn Tableaux Vivants en wat hebben die te maken met 17e eeuwse schilders? Groep 7b van de Prins Mauritsschool uit Dirksland heeft zich gestort op dit onderwerp en won er de Les van het Jaar verkiezing 2009 mee! De klas nam deel aan de wedstrijd voor de beste geschiedenisles die Anno organiseerde samen met Schooltv en Stichting Entoen.nu. Het doel van deze wedstrijd is leerlingen enthousiast te maken voor het vak geschiedenis.

  Tableaux Vivants van 17e eeuwse schilders

  De winnende les gaat over Tableaux Vivants, levende schilderijen. De leerlingen hebben de 17e eeuwse schilder Rembrandt van Rijn en schilders uit zijn tijd uitgebreid bestudeerd. Iedere leerling koos een schilderij dat hem of haar aansprak en onderwierp het aan een grondige inspectie. Deze schilderijen zijn als een tableau vivant nagemaakt (inclusief kleding en decorstukken). De leerlingen werden zo in het schilderij gefotografeerd.

  De jury was bijzonder gecharmeerd van de creativiteit en originaliteit van dit project. Naast de historische context werd aandacht besteed aan kunsthistorische aspecten. De creatieve opdracht die vervolgens gekoppeld was aan het project, het maken van kostuums en decorstukken, zijn met grote precisie uitgewerkt en met een verbluffend resultaat.
  Deze les wordt gedidactiseerd, zodat deze door alle basisschooldocenten in Nederland gebruikt kan worden. De les is vanaf 30 juni 2009 gratis te downloaden van www.lesvanhetjaar.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS