Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 June 2015
Artikel delen

Proef met mobiel betalen op scholen van start

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf vandaag vindt er op het Veurs Lyceum in Leidschendam een proef plaats waarbij scholieren via hun mobiele telefoon bij de schoolkantine kunnen betalen. Het Veurs Lyceum is daarmee de eerste school waar je met je smartphone kunt betalen. 

  De proef wordt uitgevoerd door de mobiele betaaldienst Daalder in samenwerking met Van Leeuwen Catering dat ruim 90 gezonde en duurzame schoolkantines exploiteert in de regio Zuid-Holland. Als de pilot slaagt, willen Van Leeuwen Catering en Daalder mobiel betalen ook beschikbaar maken voor de overige scholen uit het portfolio van de Leidsschendamse cateraar. In totaal worden er dan zo’n 70.000 scholieren bereikt in Nederland. 

  Met Daalder kunnen leerlingen gemakkelijk betalen voor hun lunch of tussendoortje. Gebruikers zetten eerst geld op hun Daalder e-wallet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De cateraar op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig en betaalt een lage fee per transactie.

  Techsavy

  De cateraar verwacht veel van de proef die loopt tot en met juli. Marco van Stappershoef, Directeur onderwijscatering Van Leeuwen Catering ONTDEK: “Onze scholieren zijn heel techsavy en doen alles al via hun mobieltje, dus ermee betalen ook. Ook is het prettig dat ouders met Daalder precies het saldo kunnen bijvullen van hun kinderen en daardoor continue inzicht hebben in hun bestedingsgedrag. Zo biedt mobiel betalen voordeel voor zowel de kinderen als de ouders.” Oprichter Renz Millenaar van Daalder: “Leerlingen hoeven bij wijze van niet eens meer naar de kassa te lopen. Zo wordt betalen handig, snel en efficiënt.”

  De Daalder-app is een initiatief van de Amsterdamse start-up Daalder. Het bedrijf lanceerde de app in maart na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie winkels en horecagelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als IOS.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS