Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 May 2014
Artikel delen

PulseWeb Touch maakt leren op iedere werkplek mogelijk

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Leren op de werkplek is de beste manier van leren. Mensen leren makkelijker, en daarmee efficiënter, als zij de leerstof direct in de praktijk kunnen toepassen. PulseWeb Touch is de eerste e-learning-toepassing die op tablet-pc’s, laptops en desktop-pc’s toegang geeft tot een volledig leerproces. Hierdoor kunnen leertrajecten eenvoudig waar en wanneer het uitkomt worden gevolgd. PulseWeb Touch registreert ook de leerresultaten in ieders persoonlijk portfolio.

  Met PulseWeb Touch zijn leerstof, opdrachten, toetsen, beoordelingen en interactie altijd en overal geïntegreerd beschikbaar, op het werk en thuis. Via tablets hebben ook ambulante medewerkers, zoals onderhoudsmonteurs, thuiszorgmedewerkers of verkopers toegang tot het leersysteem. De e-learning-omgeving werkt zeer intuïtief en is daarmee heel toegankelijk voor mensen zonder zeer gedetailleerde computerkennis.

  Via een tablet wordt het leerproces tot in de werkpraktijk gebracht, daar waar leren direct resultaat oplevert en waar de performance van een organisatie direct gemeten kan worden. Deelnemers ervaren leren daardoor nog meer als onderdeel van hun dagelijkse werk.

  Managementinformatie
  Via het kwaliteitsdashboard hebben managers real-time informatie over de inzetbaarheid van hun medewerkers. Zo zien ze wie gecertificeerd is om bepaalde werkzaamheden te mogen doen. Managers krijgen via het dashboard ook een exacte status van de leerresultaten van hun medewerkers: hoe staat het met het opleiden van mijn mensen? Welke mensen hebben meer of minder begeleiding nodig? In één totaaloverzicht ziet een manager precies hoever een medewerker is ten opzichte van zijn doelstellingen of bekwaamheidsverplichtingen.

  “PulseWeb Touch is speciaal ontwikkeld voor mobiele devices”, aldus Hans Helmonds, algemeen directeur PAT Learning Solutions. “Dat betekent dat wat op het scherm wordt getoond, precies die informatie is die je nodig hebt. Vaak kun je een leeromgeving wel op een mobiel apparaat afspelen, maar is deze niet specifiek gemaakt voor een mobiel device. Het scherm wordt dan bijvoorbeeld heel klein en bijna onleesbaar. PulseWeb Touch is speciaal geschreven voor mobiele devices. Leren is nu veel intuïtiever en makkelijker geworden dan wanneer je een andere leeromgeving zou gebruiken op een mobiel apparaat.”

  Tineke Porschen – Ravensbergen, ROC Mondriaan in Den Haag: “Voor ons betekent PulseWeb Touch een verbinding tussen school en de werkplek. Door middel van dit leermanagementsysteem kunnen studenten straks op school al leren werken met dezelfde modules als ze op de werkplek tegen gaan komen. Onze ervaringen met het testen van PulseWeb Touch zijn positief. Content kan op een visueel aantrekkelijke manier worden aangeboden en het is geen probleem om bijvoorbeeld games op te nemen. Deze vragen behoorlijk wat capaciteit, maar de Pulse-omgeving blijft zonder problemen draaien.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS