Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 April 2009
Artikel delen

Quote-hoofdredacteur huldigt winnaars Bizzkidz 2009

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op zaterdag 18 april vond de finale plaats van de Bizzkidz Management Competitie 2009 bij Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen. De 20 beste teams van honderden scholen in Nederland en België gingen de strijd aan om de titel ‘managers van het jaar 2009’.

  De oprichtsters van Wuzzon.nl (bekend van Dragons’ Den) gaven een leuke presentatie met waardevolle tips over het starten van een onderneming. En Quote-hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum inspireerde de leerlingen met een kijkje in de wereld van succesvolle ondernemers. Daarna huldigde hij de teams van het ROC Kop van Noord-Holland uit Den Helder en het Etty Hillesum College uit Deventer als ‘managers van het jaar 2009’.

  De Bizzkidz Management Competitie is in januari 2009 voor de vijftiende keer van start gegaan met ruim 5.500 leerlingen van ruim 250 scholen en instellingen in Nederland en België. In deze educatieve internetcompetitie vormen leerlingen het managementteam van een fictieve onderneming. Ze moeten beslissingen nemen over marketing, logistiek, personeel en financiën. In het leren ‘managen’ van het bedrijf worden deelnemers niet alleen geconfronteerd met allerlei onverwachte gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen. Zo maken zij op aantrekkelijke wijze kennis met het ondernemerschap en de spanning van het opereren in een concurrerende omgeving.

  Na de spannende voorrondes bleven uiteindelijk 20 finaleteams over, die naar opleidingsniveau werden verdeeld in twee poules. Gedurende de dag moesten zij het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games. Uiteindelijk wist het team TEAM 1 van ROC Kop van Noord-Holland uit Den Helder en het team Antaurus van het Etty Hillesum College uit Deventer, de concurrentie achter zich te houden en de felbegeerde hoofdprijs (mini-laptop) in de wacht te slepen. En als klap op de vuurpijl kregen de ‘Managers van het jaar 2009’ een rondrit door Amsterdam aangeboden in een exclusieve zwarte Hummer-limousine. De tweede prijzen gingen naar het team TaNoTy van het Sint-Cordula-instituut uit Schoten (BE) en MusicPortal van het Mondriaan College in Oss. De derde prijzen waren voor Tuned In van het Lyceum aan Zee uit Den Helder en Canor van het Sint Bernardinuscollege uit Heerlen.

  De Bizzkidz Management Competitie is opgezet door BitPress Educatie, en wordt mede mogelijk gemaakt door www.wateenaccountantdoet.nl van het NIVRA en de NOvAA, uitgeverij NijghVersluys en Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen. Deze partijen spelen met deze internetcompetitie in op de toepassing van serious gaming en het bevorderen van ondernemerschap in het onderwijs. Niet alleen de kennis, maar vooral het toepassen van vaardigheden in de competitie staan centraal. Ook leren de deelnemers spelenderwijs wat de rol van de accountant is bij het managen van een onderneming.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS