Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 October 2015
Artikel delen

Regering steekt 40 miljoen extra in ict en innovatie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het geld wordt bijeengebracht door het ministerie van EZ (7 miljoen), TNO (12 miljoen) en de NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, die onder het ministerie van OCW valt (20 miljoen).

  Er wordt ook een consortium van bedrijven, kennisinstellingen en overheden opgericht dat zich gaat bezighouden met onder meer big data en energie. Ook zal dat consortium meer ict-specialisten opleiden op het gebied van digitale veiligheid en big data. Daarbij zal worden samengewerkt met hogescholen en universiteiten.

  Concurrentie

  Volgens minister Henk Kamp zijn de miljoenen hard nodig om de ''ijzersterke uitgangspositie" uit te bouwen. Hij verwijst naar de ranglijst van meest concurrerende economieën ter wereld, waarop Nederland is gestegen van plek acht naar plek vijf.

  ''Nederland is nu een van de meest innovatieve landen ter wereld, mede dankzij een sterke ict-infrastructuur. Om concurrerend te blijven is ictonmisbaar geworden."

  Vorig jaar is door de overheid, bedrijven en kennisinstellingen voor 814 miljoen euro in innovatieprojecten geïnvesteerd, zo'n 3500 in totaal. Bijna de helft van dat geld kwam van private partijen. Daarmee is de doelstelling van het kabinet gehaald dat een half miljard euro moest omgaan in publiek-private samenwerking, waarvan 40 procent privaat, zo schrijft een verklaring van het ministerie.

   

  Bron: Nu.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS