Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 April 2014
Artikel delen

Rijksmuseum wint Best Practice Award voor Jij & de Gouden Eeuw

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 27 maart 2014 heeft het onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw de Best Practice Award gewonnen samen met 4 andere educatieve programma’s uit Italië, Duitsland, Brazilië en Frankrijk. De award werd voor de derde keer uitgereikt door CECA (Committee for Education and Cultural Action). Een internationale vakjury beoordeelde totaal 35 inzendingen op originaliteit, planning, uitvoering en evaluatie. De prijs is een publicatie en presentatie op het congres van CECA komende oktober in Alexandrië. Doel van dit congres is de museumeducatie wereldwijd te verbeteren.

  Jij & de Gouden Eeuw voor scholen én families
  Jij & de Gouden Eeuw is een uniek lesstofvervangend programma over de 17de eeuw voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs in Nederland. Op school bereiden leerlingen zich voor in 4 lessen met een computerspel, filmpjes en een lespakket. Ze kruipen in de huid van een personage uit de Gouden Eeuw. In het museum ontmoeten ze Rembrandt, vluchten ze mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren ze de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Oog in oog met de échte objecten krijgen de geschiedenisverhalen betekenis. Tot slot spelen de kinderen zelf hun rol in de geschiedenis met professionele acteurs op een 17de -eeuws toneel. Een geschiedenisles om nooit te vergeten! Het programma is wegens succes ook ontwikkeld voor families en kinderen.

  Committee for Education and Cultural Action (CECA)
  De prijs is uitgeschreven door CECA, een van de oudste en grootste internationale Commissies van ICOM (International Council of Museums). Meer dan 1.000 museumprofessionals uit de educatieve erfgoed sector uit ongeveer 85 landen zijn lid van CECA.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS